Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

Dit is een heerlijk gnocchi recept, namelijk een gnocchi ovenschotel met spinazie, tomaat, mozzarella en Grana Padano. Simpel, maar lekker. Daar houden we van! De Italiaanse keuken schittert om zijn eenvoud, dus dat houden we graag in stand. Deze gnocchi ovenschotel is supermakkelijk om te maken. In nog geen 30 minuten staat deze heerlijke avondmaaltijd op tafel. En je hebt er maar een handvol ingrediënten voor nodig. Wij gebruiken kant-en-klare gnocchi, maar je kunt natuurlijk ook zelf gnocchi maken.

Grana Padano

In dit recept gebruiken we Grana Padano, een heerlijke harde Italiaanse kaas. Gemaakt van gedeeltelijk magere, rauwe melk uit Noord-Italië. De rijping van Grana Padano duurt 9 tot meer dan 20 maanden. Voorafgaand aan de rijping worden er heel wat stappen doorlopen. Kaas maken is een heel precies proces, waarbij alle stappen nauwkeurig doorlopen moeten worden. Na 9 maanden van rijping worden de kazen uitgebreid gekeurd, zodat de kaas daarna het merk Grana Padano BOB mag voeren. En het allerbelangrijkste, de smaak. Grana Padano is een licht pittige kaas wat perfect past bij pasta gerechten en ook bij deze ovenschotel met gnocchi. Op een borrelplankje misstaat het ook niet trouwens.

Gnocchi ovenschotel
Grana Padano ingredient
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr gnocchi
  • 400 gr spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr pomodorini (tomaten in blik)
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gr Grana Padano
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  3. Voeg de pomodorini toe. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe totdat alles geslonken is. Breng de saus op smaak met oregano en peper en zout.

  4. Kook de gnocchi gaar in ruim water met zout. Voeg de gekookte gnocchi bij de tomaten spinazie saus. Verdeel de gnocchi over een ovenschaal.

  5. Verdeel de mozzarella over de ovenschotel. Rasp de Grana Padano over de schotel. Plaats de gnocchi ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Garneer eventueel met verse basilicum.

Ovenschotel gnocchi recept
Gnocchi recept

Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer. 

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (66 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Snelle recepten Gnocchi Spinazie Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in