bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Makkelijke Maaltijd recept heb gepost: maar deze bloemkoolsoep is een goed begin van de week.  Fluweelzacht, licht en romig! Zo zou ik deze soep omschrijven. Bloemkool is niet ieders favoriete groente maar ik denk dat je deze soep wel lekker vindt. Het is een beetje zoetig, maar door het hartige van de spekjes is de soep heel mooi in balans. Lekker makkelijk en heerlijk bovendien!

Ingrediënten voor 4 personen
250 ml melk
250 ml bouillon (ik nam kippenbouillon)
1/2 bloemkool
100 gr spek
1 blaadje laurier
Peper en zout

Bereidingswijze
Snij de bloemkool in stukjes en was deze.

Zet een pan op het vuur met bouillon en melk en laat dit zachtjes koken.

Voeg de in stukjes gesneden bloemkool toe en een blaadje laurier.

Bak in de tussentijd het spek in een koekenpan goudbruin.

Laat de soep ongeveer 12 minuten zachtjes koken. Verwijder het blaadje laurier en pureer het geheel glad met een staafmixer.

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Voeg de gebakken spekjes toe en serveer de bloemkoolsoep met brood.

bloemkoolsoep

Aardappelpannenkoek
Zelf friet maken
Bewaar
5 Comments
  • femke

    27 oktober 2015 at 10:07 Beantwoorden

    Deze ga ik zo proberen heb nog wat bloemkool over 🙂 wel zonder spek dat eet ik niet ,doe ik er krokant gebakken stukjes brood als alternatief, ook heel lekker 🙂 doe ik bij veel soepen om wat bite te hebben

  • Marieke

    17 augustus 2015 at 16:08 Beantwoorden

    Er staat een 1/2 bloemkool, maar hoeveel gram ongeveer aangezien bloemkolen qua grote nogal verschillend zijn?

  • Susan

    2 februari 2014 at 14:11 Beantwoorden

    Vandaag is een: ik kook uit Pauline’s keuken dag!\r\nNa de eiermuffins en de havermoutmuffins, nu de bloemkoolsoep.\r\nIk heb groentebouillon gebruikt.\r\n\r\nHeerlijk!\r\n\r\nDe spekjes maken het inderdaad helemaal af…

  • Luudt

    24 januari 2014 at 16:55 Beantwoorden

    Deze soep is ook erug lekker met een beetje kaas on top.

Plaats een reactie