Bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding

Mijn favoriete pudding bij uitstek is bitterkoekjespudding! Ik ben dol op de zachte smaak van de amandelen en het romige van de pudding. 1 en 1 = 2!
Het is ook een lekker nagerecht voor kerst. Serveer er een glaasje Amaretto bij en je hebt een heerlijk kerst dessert.

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr bitterkoekjes
250 ml volle melk
5 blaadjes gelatine
50 gr suiker
250 ml slagroom
2 el amaretto (of meer)

Bereidingswijze
Verkruimel de helft van de bitterkoekjes en besprenkel deze met de amaretto.

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Verhit de melk met de rest van de bitterkoekjes en de suiker en breng het net tegen de kook aan. Laat het 15 minuten op een laag vuur staan.

Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de hete melk.

Voeg de slagroom toe en laat het geheel iets afkoelen.

Spatel de bitterkoekjes door de room.

Giet de bitterkoekjespudding in de vorm en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Je zou er eventueel nog chocolade saus bij kunnen serveren, ik vind het zo al lekker genoeg.

Bitterkoekjespudding

Gnocchi uit de oven
Chocolade dessert
Bewaar
8 Comments
  • Henriette

    9 mei 2016 at 18:49 Beantwoorden

    Hoi, ik heb deze gister gemaakt, we vonden hem erg geslaagd maar ik vond hem erg stijf… Ik houd van iets lobbiger, kan ik dan ipv 5 blaadjes gelatine ook 4 blaadjes nemen?

  • Fabienne

    17 maart 2016 at 16:40 Beantwoorden

    Het staat nu een uur in de koelkast, hoop dat het gaat lukken om stijf te worden. ?

  • Sheila

    12 februari 2014 at 21:17 Beantwoorden

    Slagroom eerst opkloppen

  • Lianne

    22 december 2013 at 19:49 Beantwoorden

    Moet de slagroom eerst opgeklopt worden?

    • Pauline

      22 december 2013 at 20:16 Beantwoorden

      Nee dat hoeft niet perse. Goede keus, deze is super lekker.

  • Elise

    30 november 2013 at 14:15 Beantwoorden

    Bedankt!

  • Elise

    30 november 2013 at 10:18 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nLekker recept lijkt me, maar wanneer moet de met amaretto besprenkelde bitterkoekjes in de pudding? of is dat voor bovenop?\r\n\r\nGroetjes Elise

    • Pauline

      30 november 2013 at 13:59 Beantwoorden

      Oeps die spatel je er op het laatst doorheen. 😉

Plaats een reactie