venkelsalade

Venkelsalade met sinaasappel

Dit is een lekkere en frisse venkelsalade met sinaasappel. Venkel is een knolletje met een anijsachtige smaak. De groente komt oorspronkelijk uit het Middellandse zee gebied maar wordt tegenwoordig ook volop in Nederland gekweekt. Vroeger werd het vaak gebruikt als geneeskrachtig kruid tegen maag- en spijsverteringsproblemen. Ook zouden de zaadjes de duivel en boze geesten verdrijven. Ik vind het vooral een lekkere frisse groente, lekker bij bijvoorbeeld kipfilet. Aangezien de eerste zonnestralen zo nu en dan weer de kamer binnen schijnen heb ik er een zomerse tintje aan gegeven.

Salade met venkel

Ingrediënten voor 4 personen
1 venkelknol
2 gekookte bietjes
1 rode ui
2 sinaasappels
25 gram rozijnen
2 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
1 tl honing
1 tl mosterd

Zo maak je het
Verwijder het groen, de onderkant en de stelen van de venkel. Snij de venkel doormidden en verwijder het hart van de groente. Dit is erg hard namelijk.

Snij de venkel in hele dunne reepjes. Snij de bieten in dunne plakjes. Pel en halveer de ui en snij deze in reepjes. Verdeel dit over een bord.

Schil de sinaasappelen (ook het witte vlies er af) en snij de stukjes uit de vrucht. Dit doe je door langs de vliezen te snijden. Je krijgt dan frisse stukjes zonder schilletje.

Vang het vocht op en knijp de overgebleven vliezen uit. Meng dit met de olijfolie, de azijn, de honing en de mosterd tot een gladde dressing.

Voeg de sinaasappelstukjes en de rozijnen toe aan de venkelsalade.

Voeg tenslotte de dressing toe en serveer de venkelsalade meteen.

venkelsalade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.