Stoofperen
Denk je aan de winter, dan denk je al snel aan stoofperen! Zelf stoofperen maken is helemaal niet ingewikkeld. Je gebruikt hiervoor een speciale peer, namelijk de Gieser Wildeman en dus geen handperen. Dit recept stoofperen is met rode wijn, maar we hebben ook een alcoholvrije versie online staan.
Stoofperen traditioneel
Hoe langer deze traditionele stoofperen koken, hoe beter! De naam zegt het al, als je de tijd hebt, laat ze dan gerust 3 uur of langer stoven. Zorg er alleen voor dat niet al je kookvocht verdampt, maar op een laag vuurtje zal dit niet zo snel gaan. De stoofperen met rode wijn zijn lekker als bijgerecht voor het kerstdiner of op een gewone doordeweekse dag.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 12 stoofperen (Gieser Wildeman)
- 500 ml water
- 250 ml rode wijn
- 2 el suiker (of meer naar smaak)
- 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Wij doen dit altijd met een appelboortje, zodat de peer in tact blijft. Je kan dit ook achterwege laten en de peren in zijn geheel serveren.
Zet een pan op het vuur met het water, de wijn, de kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker. Schil de schil van de sinaasappel (alleen het oranje gedeelte) en voeg dit bij de peren. Stoof de peren op een laag vuur in ongeveer 3 uur gaar.
Serveer de stoofperen warm of koud als bijgerecht voor bij het kerstdiner. En heb je wat over? De stoofpeertjes zijn ook heerlijk in de havermout of yoghurt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in