Stoofperen

Stoofperen

Denk je aan de winter, dan denk je al snel aan stoofperen! Zelf stoofperen maken is helemaal niet ingewikkeld. Je gebruikt hiervoor een speciale peer, namelijk de Gieser Wildeman en dus geen handperen. Dit recept stoofperen is met rode wijn, maar we hebben ook een alcoholvrije versie online staan.

Stoofperen traditioneel

Hoe langer deze traditionele stoofperen koken, hoe beter! De naam zegt het al, als je de tijd hebt, laat ze dan gerust 3 uur of langer stoven. Zorg er alleen voor dat niet al je kookvocht verdampt, maar op een laag vuurtje zal dit niet zo snel gaan. De stoofperen met rode wijn zijn lekker als bijgerecht voor het kerstdiner of op een gewone doordeweekse dag.

Stoofperen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 500 ml water
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el suiker (of meer naar smaak)
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels

Zo maak je het

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Wij doen dit altijd met een appelboortje, zodat de peer in tact blijft. Je kan dit ook achterwege laten en de peren in zijn geheel serveren.

  2. Zet een pan op het vuur met het water, de wijn, de kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker. Schil de schil van de sinaasappel (alleen het oranje gedeelte) en voeg dit bij de peren. Stoof de peren op een laag vuur in ongeveer 3 uur gaar.

  3. Serveer de stoofperen warm of koud als bijgerecht voor bij het kerstdiner. En heb je wat over? De stoofpeertjes zijn ook heerlijk in de havermout of yoghurt.

Stoofperen

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (70 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Makkelijke recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in