spruitjes-met-spek-en-mosterd-2

Spruitjes roerbak met spek en mosterd

Spruitjes roerbakken? Yes dat is echt een aanrader. Zelfs mensen die niet heel erg van spruitjes houden vinden dit spruitjes recept met spek en mosterd lekker. We kregen deze tip ooit van oud collega S. Hij was al net zo dol op koken als wij, en eten was dan ook vaak het gesprek van de dag. Hij gaf de tip om spruitjes eens te wokken, sindsdien willen we ze nooit meer anders. Wil jij wel wat anders? Dan is deze spruitjes stamppot ook zeker een aanrader.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr spruitjes
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 el grove mosterd
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak de spruiten schoon. Snij de kontjes eraf en verwijder de buitenste blaadjes.

  2. Was de spruiten en kook ze gedurende 8 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en zet apart.

  3. Neem een wok en bak de spekjes hierin goudbruin. Voeg een el mosterd toe en meng het geheel. Voeg de geblancheerde spruiten toe en bak ze gedurende 5 minuten mee. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

    Serveer de spruitjes met spek met aardappelpuree!

spruitjes-met-spek-en-mosterd-2

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (116 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Hollandse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in