peanutbutter fudge

Peanutbutter fudge recept

Joyce van The Fat Judge heeft het stokje van het Foodblogevent deze maand gekregen vanKralings Kroken. Met haar huisgerotte zuurkool won zij het thema van de maand november: “Toen er nog geen koelkast was”. Nu was het de beurt aan Joyce om iets te bedenken voor de maand december. December is de maand die in het teken staat van familie, lekker eten en cadeautjes. Een culinair cadeautje moest het worden, een super leuk thema, daar kan ik wel wat mee! Ik ben dol op peanutbutter fudge en ik zou er in ieder geval heel blij van worden als ik dit zou krijgen.

Ingrediënten
1 klontje roomboter
2 el pindakaas met nootjes
1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
100 gr pinda’s

Bereidingswijze
Laat de boter en de pindakaas op een laag vuur smelten in een pan.

Voeg de gecondenseerde melk toe en meng het geheel door elkaar. Laat het pannetje ongeveer 10 – 15 minuten op een laag vuur staan. Let op dat je blijft roeren, anders brandt het aan.

Voeg de pinda’s toe en meng het geheel door elkaar. Als de fudge dikker is geworden, is het klaar.

Stort de fudge in een bakblik bekleedt met bakpapier.

Laat het een nachtje opstijven in de koelkast en snij het vervolgens in blokjes.

peanutbutter fudge

Spruitjes met spek en mosterd
Aardappel Pastinaak Taartjes
Bewaar
6 Comments
  • Aina

    19 april 2015 at 23:02 Beantwoorden

    Ik heb gezoete gecondenseerde kokosmelk gebruikt. Een aanrader!

  • Renate

    9 juni 2014 at 16:55 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk!\r\nGebruik je hiervoor gezouten of ongezouten pinda’s?

    • Pauline

      9 juni 2014 at 19:28 Beantwoorden

      Ongezouten maar ik denk dat pinda’s met zout stiekem ook heel lekker is.

  • Alissa

    19 mei 2014 at 20:30 Beantwoorden

    Erg lekker! Helaas na een dag + nacht opstijven niet zo hard als op de foto. Maar nog redelijk zacht.\r\n\r\nMoet ik het prutje nog langer op het vuur houden?

  • Bianca

    11 februari 2014 at 13:37 Beantwoorden

    Heerlijk…..kan niet anders zeggen…

Plaats een reactie