Geroosterde wortelen

Geroosterde wortelen

Een plaatje toch deze geroosterde wortelen? De wortelen zijn gekarameliseerd met honing, waardoor de gegrilde wortelen een heerlijke zoete smaak krijgen. Voor deze wortels uit de oven gebruikten we regenboogwortels, maar bospeen kan net zo goed. De voorbereiding kost slechts vijf minuten en als de wortelen eenmaal in de oven staan, heb je er geen omkijken meer naar. Serveer de geroosterde wortelen bij zalm met een kruidenkorst of stoofvlees. Een lekker bijgerecht waar iedereen blij van wordt!

Wil je variëren? Garneer de geroosterde wortelen met wat feta of gehakte pistachenootjes.

Pauline

Geroosterde wortelen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr regenboogwortels (of bospeen)
  • 1 el tijm
  • 1 el honing
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Lekker met

  • Feta of gehakte pistachenootjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Schraap de schil van de wortelen. Wij hebben voor de presentatie een klein stukje groen over gelaten, maar je kunt het loof er ook afhalen.

  2. Was de wortelen, vet een ovenschaal met wat olijfolie in en leg de wortelen erin.

  3. Besprenkel wat olijfolie en de honing over de wortelen en breng ze op smaak met de tijm, peper en zout. Schud de ovenschaal heen en weer zodat alles mooi verdeeld is.

  4. Rooster de wortelen in ongeveer 35 minuten gaar. Schud de ovenschaal tussendoor even voor een gelijkmatige garing.

Geroosterde wortelen

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (288 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Wortel Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Kerst Koningsdag Oven Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in