Chocolademousse

Chocolademousse

Van chocolade kunnen we nooit genoeg krijgen en al helemaal niet van deze chocolademousse! Beloof ons dat je hem niet meer kant-en-klaar koopt, want chocolademousse maken is helemaal niet moeilijk. Dit recept is echt super lekker en je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig. Het is een heerlijke luchtige chocolademousse.

 

Pure chocolademousse

Wat betreft de chocolade: hoe donkerder de chocola, hoe puurder de smaak is. Wij gebruikten voor dit recept pure chocolade met 75% cacao, maar je kunt uiteraard ook melkchocolade gebruiken. De chocolademousse kun je ook gemakkelijk van te voren klaarmaken. Ideaal voor als je een etentje hebt! De mousse blijft ongeveer twee dagen goed in de koelkast, maar we durven te wedden dat je de chocolademousse voor die tijd al op hebt! Probeer ook eens de drie kleuren chocolademousse.

Chocolademousse
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gr pure chocolade (+ wat extra voor de garnering)
  • 200 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 30 gr suiker
  • 1 tl bloem

Zo maak je het

  1. Verwarm de melk in een steelpan op het vuur.

  2. Klop in de tussentijd in een kom de eidooiers, de suiker en de bloem luchtig. Het mengsel is goed als het lichtgeel van kleur wordt.

  3. Giet de hete melk bij de eidooiers en klop het mengsel met een garde.

  4. Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuurtje indikken tot vladikte. Het is belangrijk dat je continu blijft roeren anders gaat het ei stollen.

  5. Hak de chocolade in stukken. Als het mengsel dikker is geworden, roer je de chocola er door heen. Het wordt nu een stevige massa.

  6. Laat het chocolademengsel vervolgens helemaal afkoelen.

  7. Klop de slagroom stijf en spatel dit beetje bij beetje door de chocolademassa.

  8. Giet de chocolademousse in mooie glazen en laat de mousse minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

  9. Garneer de chocolademousse voor het serveren met wat fijngehakte chocolade.

Chocolademousse

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (96 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Familie recepten Makkelijke recepten Chocolade Franse recepten Notenvrije recepten Kerst Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in