tiramisu taart

Tiramisu Taart

Op Facebook en Twitter had ik al een foto geplaatst van deze overheerlijke tiramisu taart! Ik ben dol op tiramisu en deze taart is echt goddelijk! Het was een beetje een experiment, maar het heeft zich goed uitgepakt. Ik maakte deze taart voor mijn zusje haar 26e verjaardag! Wil je indruk maken op je familie en vrienden? Maak dan deze taart, mij is het in ieder geval wel gelukt!

Ingrediënten voor 10 personen
Bodem
4 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
1 tl citroenrasp

Vulling
200 gr mascarpone
200 ml slagroom
2 el suiker
1 zakje klopfix (slagroomversteviger)

Koffiemousse
1 zakje mokka instant koffie
2 tl water
200 ml slagroom
2 el suiker
1 zakje klopfix
1 kopje espresso
2 tl suiker
3 el marsala
150 gr pure chocolade
Cacao

Materialen
Springvorm 23 cm
Spuitzak
Bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).

Maak eerst de bodem. Klop de eieren met de suiker, de citroenrasp en de vanillesuiker totdat ze schuimig en luchtig zijn. Mix de eieren ongeveer 10 minuten.

Spatel de gezeefde bloem en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.

Spray een springvorm in met bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het biscuit in ongeveer 35 minuten af op 150 graden (hetelucht). Laat de bodem afkoelen.

Zet een kopje sterke koffie, voeg 2 tl suiker en de marsala toe. Roer het door elkaar en laat de koffie afkoelen.

Voor de vulling klop je 200 ml slagroom stijf met de klopfix en de suiker. Roer in de tussentijd de mascarpone glad.

Voeg beetje bij beetje de slagroom door de mascarpone en laat het mengsel opstijven in de koelkast.

Voor de koffiemousse, klop je 200 ml slagroom stijf met 2 el suiker en de klopfix. Laat de instant mokka oplossen in 2 tl water en voeg dit bij de slagroom. Meng het geheel rustig door elkaar.

Snij de bodem van de taart doormidden. Besprenkel de snijkanten met de koffie. De koffie zuigt zich in de bodem, dat is de bedoeling.

Verdeel de koffiemousse over de ene helft en leg de andere helft er boven op. Druk de taart zachtjes aan.

Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit kleine bolletjes op de bovenkant van de taart. Als je klaar bent zet je de taart weer in de koelkast.

Laat 150 gr pure chocolade smelten in de magnetron of au bain marie.

Knip een lange reep bakpapier van ongeveer 8 cm hoog. Verdeel de chocolade over het bakpapier, zorg dat de hele reep bedekt is met de chocolade.

Wikkel de reep voorzichtig om de taart en laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Als de chocola hard geworden is, verwijder je voorzichtig het bakpapier.

Bestrooi de taart met de cacao en hij is klaar om opgegeten te worden.

tiramisu taart

Hachee stoofvlees
Snelle goulash met kip
Bewaar
15 Comments
  • peterbodemeijer

    25 februari 2017 at 21:09 Beantwoorden

    Taart is goed gelukt
    Alleen de beschrijving klopt niet
    Als vulling staat slagroom mascarpone
    En later staat er dat je met een spuitzak balletjes op de taart moet spuiten
    Voor de rest is het helemaal top

    • Annika

      28 februari 2017 at 09:40 Beantwoorden

      De balletjes is ook een soort vulling. Maar idd, de koffie mousse is ook vulling. Dus beide onderdelen zijn voor de vulling van de taart 🙂

  • Nicole Frusch

    15 november 2015 at 14:49 Beantwoorden

    De taart is erg mooi en erg lekker geworden! Bedankt voor het delen van dit toprecept!

  • Izaura

    4 november 2014 at 13:20 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nWij houden thuis niet zo van de traditionele tiramisu. Wij maken de tiramisu met: mascarpone, eieren, aardbeien likeur, aardbeien, bokkepootjes en tobelerone.\r\nIs het mogelijk om “onze” variant ook om te toveren tot een taart?

    • Pauline

      4 november 2014 at 18:22 Beantwoorden

      Ja ik zou dan de vulling gebruiken die jij noemt. En de taart omringen door bokkepootjes. Must be good!

  • Maria

    20 augustus 2014 at 18:31 Beantwoorden

    1 zakje mokka oploskoffie, maar hoeveel gram is dat? Of voor hoeveel kopjes koffie. Ik heb van die staafjes van Nescafe, voor 1 kopje koffie, maar hoeveel heb je er dan nodig?

  • Cake

    14 juli 2014 at 00:45 Beantwoorden

    Met wat kan ik mokka zakje vervangen?

  • Joyce

    27 juni 2014 at 13:17 Beantwoorden

    Ik zou deze taart graag voor m’n verjaardag maken. Kan je hem een dag van te voren maken?

  • Sylvia

    24 april 2014 at 10:08 Beantwoorden

    Beste Paulien,\r\nMijn complimenten voor je site. Leuke recepten! Met Pasen voor het eerst je Tiramisutaart gemaakt, was helemaal gelukt en viel goed in de smaak. Nog wat extra mini praline paaseitjes ter versiering op de taart gelegd. Ik heb alleen wel voor de bodem de biscuitmix van Funcakes gebruikt aangezien ik deze nog had liggen. Marsala had ik niet in huis, dus heb ik een Tiramisu likeurtje hiervoor in de plaats gebruikt.\r\nVanavond je pasta met geroosterde tomaten maar eens proberen, ben benieuwd.\r\nGroet,\r\nSylvia

    • Pauline

      24 april 2014 at 11:12 Beantwoorden

      Oh die bodem is helemaal prima, die gebruik ik ook wel eens 🙂

    • jannie

      28 mei 2014 at 22:14 Beantwoorden

      hallo ik heb een vraag, wat is marsala?

      • Pauline

        29 mei 2014 at 13:48 Beantwoorden

        Dat is een zoete wijn, je kunt eventueel ook Amaretto gebruiken

  • Sten

    24 december 2013 at 11:32 Beantwoorden

    Deze ziet er zo lekker uit. Ik ging voor een voorgerecht naar je site en zag dit recept. \r\nIk koop het wel eens tiramisu bij AH en vind het zo lekker en ben daarom al een tijdje van plan een goed recept ervoor te zoeken! Gevonden dus!! Ik laat het je weten als het gelukt is.

    • Pauline

      24 december 2013 at 12:46 Beantwoorden

      Oh wat leuk, ik heb dit receptje ook nog, die is heel makkelijk \n\nhttp://uitpaulineskeuken.nl/2013/01/mini-tiramisu-in-glaasje.html

Plaats een reactie