gnocchi carbonara

Zelf Gnocchi Maken

Zelf gnocchi maken is zo’n leuk klusje om te doen. Mijn eerste ervaring met gnocchi was in Italië, aan de Toscaanse kust. Ik was niet gelijk verkocht! Ik at daar een gnocchi met tomatensaus en mozzarella. Desalniettemin heb ik het daarna toch nog vaak gegeten. En mijn liefde voor gnochhi werd geboren. Meestal haalde ik kant en klare pakjes uit de supermarkt. Zelf vind ik het lekker om de gnocchi na het koken, even kort te bakken in wat olijfolie. Het krijgt dan een lekker knapperig korstje.

Home Made Gnocchi

In Home Made (van Yvette van Boven) krijgt gnocchi een ereplaats, pagina’s vol worden besteedt aan dit pastagerecht. Zo ook een stap voor stap uitleg, 2 pagina’s breed, met foto’s. Dit gaf mij net het laatste zetje om het eens zelf te maken! En ik kan je nu al verklappen, het lijkt moeilijker dan het is. Het recept bestaat uit  1 kg gekookte aardappelen, 1 ei, wat zout en 300 gr bloem. En het is echt heerlijk.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kg aardappelen
  • 300 gr bloem
  • 1 ei
  • Zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de aardappelen grondig. Kook de aardappelen met schil gaar in water met zout. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Ze zijn gaar als ze van de vork afglijden.

  2. Verwijder de schil van de aardappel als deze nog warm is en stamp ze fijn. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en een flinke snuf zout. Voeg nu ook het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel tot er een samenhangend deeg ontstaat.

  3. Verdeel het deeg in 10 stukken. Rol ieder stuk uit tot lange strengen van ongeveer 2 cm dik. Snijd dit in stukjes van ongeveer 3 cm breed. Voor het bekende ribbeltje heb je hele handige tooltjes, maar een simpele vork werkt net zo goed! Rol een stukje deeg langs de achterkant van een vork.

  4. Je kan de zelfgemaakte gnocchi nu koken. Maar ook bakken in wat olijfolie.

gnocchi carbonara

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (52 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.