rode curry

Rode Curry met kip

Ik was altijd een beetje bang voor de Aziatische keuken en rode curry in het bijzonder. Hele lijsten met ingrediënten en specerijen waarvan ik de naam niet eens kende. Ketoembar, Djinten, ik had werkelijk geen idee. Nu weet ik dat het gemalen korianderzaad en komijn betekent en dat gebruik ik regelmatig. Mede door koks als Jamie Oliver zie ik dat een curry pasta zo gemaakt is. Als het zo simpel is, als dat het lijkt, moet het mij ook lukken. Appeltje eitje! Ik ben alleen een mietje als het om pittig eten gaat, voor mij is deze curry net iets te pittig, maar als je van spicy houdt moet je het zeker proberen.

Ingrediënten voor 4 personen
3 sjalotjes
3 tenen knoflook
2 cm verse gember
1 rode peper
2 kardemompeulen
1 tl komijn
1 tl korianderzaad
Sap van een 1/2 limoen
1 el tomatenpuree
Scheutje sesamolie
200 ml kokosmelk
Verse ananas
3 kipfilets
250 gr sperziebonen
Peper en zout

Bereidingswijze
Snipper de sjalot en doe deze in een keukenmachine samen met alle specerijen, de knoflook, de peper, het limoensap, de tomatenpuree en de sesamolie. Meng er een gladde pasta van.

Blancheer de sperziebonen kort in water met zout, totdat ze beetgaar zijn.

Snij de kip in repen, bestrooi deze met peper en zout en bak deze aan in wat olijfolie.

Voeg de currypasta toe aan de kip en bak het geheel rondom aan.

Voeg de kokosmelk toe en de ananas en de sperziebonen.

Meng het geheel door elkaar en serveer de curry met rijst of noedels.

rode curry

Pizza met Parmaham en rucola
Zelf bramenjam maken
Bewaar
3 Comments
  • lenicka

    22 april 2015 at 18:06 Beantwoorden

    Hoi Pauline, \r\n\r\nAllereerst bedankt voor je recept. Fijn om dit te kunnen maken zonder potje saus. \r\nIk had het met bloemkool gemaakt (ook lekker) en een kwart van een klein rood pepertje vonden wij genoeg.\r\nAlleen een tip: om in de receptuur korianderzaad de veranderen in gemalen korianderzaad zoals je ook in de tekst beschrijft, we hebben heel wat korrels eruit moeten vissen want dat smaakt echt vies als je daarop bijt

  • Wendy

    27 maart 2015 at 10:40 Beantwoorden

    Dat ziet er superlekker en makkelijk uit, ga ik morgen eens proberen. Ik had alleen een vraag over de kardemompeulen; gaan die mee in de keukenmachine of stoof je die op het eind even mee? Ze zijn zo bitter vind ik…!\r\nGroetjes Wendy

  • Linda

    22 januari 2015 at 12:04 Beantwoorden

    Superleuk recept. Gisteren gemaakt, en hij smaakt echt net als de Rode curry in Thailand! Het enige wat wij qua smaak een beetje misten zijn de lime leaves!

Plaats een reactie