pizza met prosciutto

Pizza met Parmaham en rucola

Ik ben echt dol op pizza’s. Mijn favoriet is een pizza met Parmaham en rucola. Je mag me er ’s nachts voor wakker maken. Een tijdje geleden kocht ik online een pizzasteen, voornamelijk om mijn eigen brood op te bakken. Ik kreeg deze tip van Levine van Uit de keuken van Levine en ik moet zeggen het was een gouden tip. De pizzasteen verwarm je ruim een uur van te voren op en dit zorgt voor een knapperig effect van je brood.

Met de pizzasteen in huis, het uitgelezen moment om de perfecte pizza te maken. Ik maak wel eens zelf pizza’s maar toch vind ik de bodem altijd maar zo zo. Tijdens Taste of Amsterdam heb ik een demonstratie gezien van het maken van pizzadeeg, je rolt dit niet uit met een deegroller maar met je handen. Het recept voor dit perfecte pizzadeeg komt van een echte Italiaan. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor de perfecte pizza.

Ingrediënten voor 2 pizza’s
350 gr bloem
250 ml lauwwarm water
5 gr gist
7 gr zout
Scheutje olijfolie
Tomatenpassata
Oregano
Mozzarella
Parmaham
Rucola

Bereidingswijze
Verwarm de pizzasteen voor op de hoogste stand van je oven, met onder en bovenwarmte. Bij mij is dit 250 graden.

Ik heb het deeg gemaakt in mijn kenwood keukenmachine. Meng de bloem, het zout en de gist door elkaar en voeg een deel van het water toe. De gist en het zout mogen elkaar niet aanraken, bij het vermengen gebeurt dit uiteraard wel.

Laat de mixer draaien met de deeghaak op de laagste stand. Als het deeg te droog is voeg je nog wat extra water toe. Voeg op het laatst een klein scheutje olijfolie toe.

Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt, die los laat van de zijkanten. Het mag best nog een beetje plakkerig aanvoelen.

Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek onder een natte theedoek, het deeg is goed gerezen als het in volume verdubbeld is.

Verdeel het deeg in twee helften en maak hier bolletjes van. Laat deze ongeveer een half uurtje rusten onder een stukje folie of natte theedoek.

Maak in de tussentijd de tomatensaus, breng de passata op smaak met wat oregano en eventueel peper en zout.

Na het rusten druk je het deeg met je handen een beetje plat. Nu ga je het deeg aan de buitenkant steeds wat verder uitrekken. Dit doe je door het deeg al ronddraaiende platter te maken met de palm van je hand, zorg dat het niet te dun wordt anders scheurt het deeg. Als je het prettiger vindt, kan je uiteraard ook een deegroller gebruiken voor het uitrollen van je pizza.

Neem een flinke eetlepel tomatensaus en verdeel dit over de bodem. Gebruik niet te veel anders wordt de bodem te nat.

Beleg de pizza met wat je lekker vindt, mijn favoriet is tomaat en mozzarella. En als hij uit de oven komt, beleg ik hem met Parmaham en rucola.

Bak de pizza in ongeveer 7 minuten af op de steen. Het is handig om een pizzaschep te gebruiken, die je van te voren bestrooid met semolina meel. Dit voorkomt het plakken van het deeg aan de pizzaschep.

En met deze pizza met Parmahan, waan je je in de romantische straten van Rome…..

pizza met prosciutto

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pizza recepten Italiaanse recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in