Lams stoofpot

Lams stoofpot

Van deze lams stoofpot gaat je hele huis heerlijk ruiken! Je krijgt er gelijk trek van. De lekkere kruidige aroma’s van lamsvlees, ras el hanout en abrikozen vullen de ruimte. Allerlei ingrediënten uit de Marokkaanse keuken. Een ieder die bij je thuis komt, zal de heerlijke geuren gelijk opmerken. Deze stoofpot van lamsvlees is een aanrader om je gasten eens voor te schotelen. En het leuke is dat deze lams stoofpot eigenlijk het hele jaar door gegeten kan worden. Geen fan van lam? Maak dan ons stoofvlees met runderriblappen!

Lams stoofpot

Ingelegde citroenen

In dit recept gebruiken we ingelegde citroenen, deze vind je in de supermarkt of Marokkaanse supermarkt ook wel onder de naam ‘gekonfijte citroenen’ of ‘ingemaakte citroenen’. Doordat de citroenen zijn gepekeld met zout, wordt de friszure citroen opeens hartig zoetzuur, en heel aromatisch. En met een eetbare zachte schil! Deze ingelegde citroenen worden vaak gebruikt om smaak toe te voegen aan gerechten zoals stoofschotels, salades, sauzen en marinades. Ze kunnen ook worden gesneden en geserveerd als garnering voor vlees, vis en groentegerechten.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr stooflapjes van lamsvlees
  • 600 ml bouillon
  • 4 tomaten
  • 1 grote winterwortel
  • 2 ingelegde citroenen
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr amandelen
  • Handjevol platte peterselie
  • 1 el ras el hanout
  • 1 kaneelstokje
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd het vlees in stukken. Doe wat olijfolie in een stoofpan en bak het vlees kort aan totdat het bruin kleurt. Haal vervolgens uit de pan.

  2. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan. Voeg eventueel nog iets olijfolie toe. Snijd de wortel in plakjes en tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de uien.

  3. Doe het vlees terug in de pan. Voeg de ras el hanout en kaneelstokje toe. Snijd de ene ingelegde citroen in stukjes en voeg deze ook toe.

  4. Giet de bouillon op het vlees en laat het geheel twee uur stoven op een zacht vuurtje.

  5. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes. Voeg deze het laatste half uur bij het stoofvlees. Is het stoofvlees nog te vloeibaar? Haal dan de deksel van de pan en laat nog iets inkoken.

  6. Rooster de amandelen in een koekenpan goudbruin en hak deze vervolgens grof. Snijd ook de overige ingelegde citroen in stukjes.

  7. Breng de lams stoofpot op smaak met wat peper en zout. Garneer met de geroosterde amandelen, ingelegde citroen en de platte peterselie. Lekker met rijst of couscous.

Lams stoofpot

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Stoofpot Tomaat Wortel Midden Oosterse recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in