stoofpotje met lam

Stoofpotje met lam

Het fijne van stoofpotjes vind ik de geur die zich door je huis verspreidt. Lekkere kruidige aroma’s vullen de ruimte. Een ieder die bij je thuis komt zal de geuren meteen opmerken. Een stoofpotje in de zomer klinkt misschien een beetje gek. Ik heb weinig zon gezien de afgelopen tijd, van zomer was er niet echt sprake. Dan mag er van mij best een stoofpotje op tafel komen. Vinden jullie niet?

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr lamsvlees van de bout
1/2 winterwortel
1 ui
1 prei
2 stengels bleekselderij
1 ingemaakte citroen
2 tenen knoflook
2 tl ras el hanout
1 kaneel stokje
500 ml bouillon
Peper en zout

Bereidingswijze
Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in een zware pan met iets olijfolie.

Snij de wortel, de bleekselderij en de prei in plakjes en voeg deze toe aan de uien. Bak de groenten kort aan.

Verdeel de groente naar één helft van de pan en bak het vlees in de andere helft kort aan totdat het bruin kleurt.

Voeg de ras el hanout toe en laat de specerijen goed in de groente en het vlees trekken. Voeg het kaneelstokje toe.

Sbij de schil van de citroen in parten en voeg deze toe aan het vlees.

Giet de bouillon op het vlees en laat het geheel 2 uur stoven op een zacht vuurtje.

Breng het stoofpotje met lam op smaak met wat peper en zout en serveer deze met rijst of couscous.

stoofpotje met lam

Oerhollands rijstepap
Home Made: No Knead Bread
Bewaar
2 Comments
  • Bart Ziengs

    20 april 2016 at 08:53 Beantwoorden

    Ik heb het gemaakt. Het was erg lekker, ook wel een handig recept omdat je het met een gering aantal ingrediënten kan maken. Ik heb alleen er twee plakken brood door gedaan om het wat dikker laten worden en toen het meeste vocht weg was heb ik het met braadpan en al in de oven gezet. Het resultaat was verrukkelijk !

  • Caroline Landuyt

    17 augustus 2015 at 14:17 Beantwoorden

    Amai dat ziet er weer lekker uit, ik ben alvast fan:)

Plaats een reactie