Kabeljauw pakketje uit de oven
Geloof ons zo’n kabeljauw pakketje uit de oven is harstikke makkelijk! En lekker en healthy dat het is. De vis wordt in de oven in bakpapier gestoomd. Ze noemen zo’n pakketje ook wel kabeljauw en papillotte. Letterlijk een cadeautje om uit te pakken!
Kabeljauw en papillote
Serveer de kabeljauw en papillotte met een lekkere salade en klaar is kees! Ga je barbecuen? Ook dan kun je zo’n lekker kabeljauw pakketje maken. Maak dan alleen in plaats van met bakpapier de pakketjes van aluminiumfolie. Enjoy!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kabeljauwfilets (100 - 150 gram)
- 150 gr cherrytomaatjes
- 100 gr spinazie
- 4 knoflooktenen
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 1 citroen
- 1 rode ui
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- 4 vellen bakpapier
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Leg op ieder vel bakpapier een handje spinazie. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en leg ze op de spinazie.
Snijd de rode ui in ringen en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel dit allebei over de vis.
Plet de knoflookteen met de platte kant van je mes en leg dit samen met een takje rozemarijn en tijm op de vis. Snijd de citroen in plakjes en leg een plakje op elke vis. Besprenkel het geheel met wat olijfolie.
Vouw de pakketjes nu goed dicht. Haal beide flappen van het bakpapier omhoog en rol het als het ware dicht. Doe dit ook met de zijkanten, het pakketje moet helemaal gesloten zijn.
Stoom de vis in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. De stoomtijd is afhankelijk van de grootte van je vis. De vis is klaar als deze wit maar glazig is.
Serveer het kabeljauw pakketje uit de oven in zijn geheel met een lekkere frisse salade erbij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in