kip kerrie

Kip kerrie met appel

Als klein meisje was kip kerrie mijn lievelingseten! Ik weet nog dat we vaak in het restaurant van mijn tante gingen eten en dat ik dan altijd kip kerrie bestelde. Helemaal zelf gemaakte kerriesaus, ik was er dol op. En hoewel ik het nu bijna nooit meer eet, kreeg ik ineens een ingeving! En de kip kerrie smaakte nog net zo lekker als vroeger!

Ingrediënten voor 4 personen
350 gr kipfilet
25 gr boter
2 el room (ik nam light room)
30 gr bloem
1 ui
200 gram sperziebonen
2 stevige appels
350 ml bouillon
2 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
1 stukje verse gember

Bereidingswijze
Laat de kipfilets garen in de bouillon. Zet hiervoor een ruime pan op met bouillon, eventueel van een blokje en laat de kipfilets ongeveer 15 minuten koken op een zacht vuurtje. Zorg ervoor dat het niet te hard kookt anders wordt de kip droog. Laat de kipfilets vervolgens afkoelen in de bouillon en gooi deze niet weg!

Blancheer de boontjes in ongeveer 4 minuten beetgaar in water met zout.

Neem een grote pan en laat de boter hierin smelten. Voeg de ui toe en fruit deze aan. Rasp de verse gember en voeg deze toe aan de ui. Voeg vervolgens de kurkuma en de kerriepoeder toe en roer het geheel om.

Voeg vervolgens de bloem toe en zorg dat de uien droog en zanderig aanvoelen. Dit is de basis voor de saus. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de saus de door jouw gewenste dikte heeft. Het mag best iets vloeibaarder zijn, want de saus kan nog een beetje inkoken.

Voeg de geblancheerde boontjes toe en roer deze door de kerriesaus. Neem de kipfilets en trek deze voorzichtig uit elkaar en voeg deze bij de saus. Voeg de kookroom toe en laat de saus op een laag vuurtje even pruttelen. Voeg als laatste de stukjes appel toe en kook deze kort mee.

Breng de kip kerrie eventueel nog wat op smaak met peper en zout en serveer de kerrie met rijst!

kip kerrie

Op de huid gebakken zeebaars
Trend IJsfondue
Bewaar
6 Comments
  • karin

    7 december 2015 at 20:50 Beantwoorden

    Was erg lekker! Heb ipv kipfilet pootjes zonder vel gekookt en nog een stukje winterwortel erin gedaan. Gaan we vaker maken 🙂 ps. was even inspiratieloos dus even bij jouw recepten gezocht, bedankt!

  • Samantha

    16 maart 2015 at 12:16 Beantwoorden

    Kan de room vervangen worden door iets van gewone of griekse yoghurt?

  • Manon

    3 februari 2015 at 19:21 Beantwoorden

    Groot succes hier en inmiddels ook bij mijn ouders 😉

  • Susan

    19 februari 2014 at 21:38 Beantwoorden

    Het was erg lekker!\r\nWe hebben geen gember gebruikt. Eigenlijk omdat ik nooit gember gebruik. Maakt het veel uit voor dit recept? Hoe groot moet het stukje zijn dat je erin doet?\r\n\r\nBedankt voor het lekker eten weer!

    • Pauline

      20 februari 2014 at 20:06 Beantwoorden

      Nee je kunt het ook prima weglaten. Het is maar een stukje van een cm dat gebruikt wordt.

  • Three girls one kitchen

    12 februari 2014 at 17:08 Beantwoorden

    Mmm lekker! Gaan we snel een keer maken!

Plaats een reactie