salsa verde

Italiaanse salsa verde

Er is bijna niets wat zoveel verschilt als een Salsa Verde. Je hebt de Mexicaanse met pepers, de Franse met dragon en citroen, de Duitse met eieren en mijn favoriet de Italiaanse versie. Eén ding heeft de saus gemeen… hij is groen! Salsa verde is een makkelijke koude saus dat voornamelijk uit groene kruiden bestaat. Deze saus leent zich erg goed bij witvis, of kip, maar is ook goed te combineren met rund! Qua kruiden kan je dus volop variëren, ik vind zelf deze versie het lekkerste!

Ingrediënten
25 gram peterselie
25 gram basilicum
15 gram munt
1 teen knoflook
2 augurken
1 tl kappertjes
3 ansjovisfilets
1 el witte wijnazijn
6 el Olijfolie
1 tl mosterd
Peper en zout

Bereidingswijze
Neem een keukenmachine en hak de knoflook en de groene kruiden fijn. Verwijder wel eerst de stelen van de kruiden. Voeg de augurken, de kappertjes en de ansjovis toe en mix het geheel glad.

Voeg de mosterd toe en een scheutje witte wijnazijn. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, totdat een gladde saus ontstaat.

Breng de salsa op smaak met wat peper en zout.

salsa verde

Fresh & Easy: Broccolitaart
Geroosterde zoete aardappel uit de oven
Bewaar
1 Comment
  • Susanne

    17 april 2016 at 10:13 Beantwoorden

    Heel erg lekker! Heb wel nog sap van een citroen toegevoegd voor een extra fris tintje 🙂

Plaats een reactie