Aardbeien bavarois

Aardbeien bavarois met yoghurt

Dit recept voor aardbeien bavarois is het perfecte toetje voor na een zwaar diner. Licht, fris en vooral heel erg lekker. Maak dit toetje vooral als de aardbeien volop in het seizoen zijn, dan zijn ze lekker zoet van smaak. Als basis voor deze aardbeien bavarois gebruiken we yoghurt. Dit geeft een lekkere en frisse smaak. Bavarois maken is niet ingewikkeld. Met een handvol ingrediënten zet je dit heerlijke toetje op tafel. Probeer ook eens onze citroen bavarois. 

Bavarois maken

Bavarois maken is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een portie geduld. De bavarois moet wel 4 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de aardbeien bavarois in een leuke puddingvorm doen, maar je kunt er ook voor kiezen om de bavarois te verdelen over kleine glaasjes. Geen vorm in huis? Geen paniek, een kom volstaat ook. Maar met een puddingvorm krijg je wel dat feestelijke gevoel.

Aardbeien bavarois
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 6-8 pers.

  • 500 gr (Griekse) yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 15 gr gelatine
  • 2 el agavesiroop (of honing)
  • 300 gr aardbeien (+ extra ter garnering)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat de gelatine weken in koud water.

  2. Pureer de aardbeien glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree kort in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit snel met een garde totdat alle gelatine opgelost is. Laat het mengsel afkoelen.

  3. Klop de slagroom met de agavesiroop stijf. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel toe. Spatel de opgeklopte slagroom door de Griekse yoghurt. Je kunt ook een andere yoghurt of kwark gebruiken. Spatel de aardbeienpuree door de vulling. Doe dit snel zodat er geen klontjes ontstaan.

  4. Giet de aardbeienbavarois in een puddingvorm of kom van ongeveer 18 cm. Je kunt het ook in verschillende eenpersoons glaasjes gieten. Staat ook heel gezellig.

  5. Laat de yoghurtbavarois minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

  6. Los de aardbeien bavarois op een bord en garneer deze met verse aardbeien.

Bavarois maken
Aardbeien bavarois

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.