aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois met yoghurt

Ik houd van frisse smaken. Deze aardbeienbavarois met yoghurt is er zo eentje. Het perfecte toetje na een zwaar diner. Licht, fris en vooral heel lekker. Extra lekker omdat de aardbeien nu volop in het seizoen zijn. Ze zijn zoeter dan ooit en daarom heb je niet heel veel suiker nodig. In plaats van suiker heb ik agavesiroop gebruikt. Je zou ook honing kunnen toevoegen. Ik ben zelf niet zo van het extreme zoete. Houd je wel van zoet, voeg dan gerust een scheutje extra toe. Proef het vooral voordat het de vorm ingaat, koken is toch vooral proeven. Yes, daarom vind ik het zo leuk.

Terwijl ik dit schrijf heb ik een beetje een dubbel gevoel. De zomer nadert haar einde, iedereen is weer terug van vakantie en de scholen beginnen weer. Ik heb het idee dat ik wat gemist heb. Een zwaar FOMO gevoel overheerst… Voorgaande jaren was ik iedere week wel op het strand te vinden. Voor een lekker hapje, een koffietje terwijl de zon in de zee zakt of een middagje chillen op het terras. Nu ben ik niet één keer geweest… (los van die ene keer bij Tijn, toen het zo koud was en we binnen moesten zitten). Dus dat telt niet. De weekjes dat het hier mooi weer was, waren wij net op vakantie en bij thuiskomst regende het weer pijpenstelen. Best wel droevig he? Ik heb het ook zo te doen met de strandtenthouders. Dat is vast geen vetpot nu. Dus laten we hopen op een intens mooie nazomer. Ik heb namelijk sterk het gevoel dat ik nog wat in moet halen. Deze aardbeienbavarois is in ieder geval het zonnetje in huis. Probeer het zelf maar.aardbeienbavarois

ingrediënten aardbeien

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
500 gr (Griekse) yoghurt
200 ml slagroom
15 gr gelatine
2 el agavesiroop (of meer naar wens)
300 gr aardbeien + extra om te garneren

Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water.

Pureer de aardbeien glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree kort in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit snel met een garde totdat alle gelatine opgelost is. Laat het mengsel afkoelen.

Klop de slagroom met de agavesiroop stijf. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel toe. Spatel de opgeklopte slagroom door de Griekse yoghurt. Je kunt ook een andere yoghurt of kwark gebruiken. Spatel de aardbeienpuree door de vulling. Doe dit snel zodat er geen klontjes ontstaan.

Giet de aardbeienbavarois in een puddingvorm of kom van ongeveer 18 cm. Je kunt het ook in verschillende eenpersoons glaasjes gieten. Staat ook heel gezellig.

Laat de yoghurtbavarois minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Los de aardbeienpudding op een bord en garneer deze met verse aardbeien.
aardbeienbavarois aardbeienbavarois aardbeienbavarois


Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Aardbei Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in