Bananen ijs

Bananen ijs

Dit snelle ijsrecept voor bananen ijs zonder ijsmachine hebben wij van onze beste vriend Jamie O. Althans wij zijn bevriend met hem, hij kent ons niet. Zijn recepten zijn vaak snel en toch gezond. Neem nou dit toetje: zelfgemaakt bananenijs van bevroren banaan! Super lekker en binnen vijf minuten op tafel.

Bananen ijs maken

Het bananen ijs wordt ook wel banana softerve genoemd, want het is net zo smooth als softijs. In principe hoef je er niet eens kwark door te doen. Je kunt ook gewoon bananen pureren om zelf bananen ijs te maken. Of voeg wat extra cacao toe, dan heb je chocolade-ijs, so good! In de zomer hebben wij dus altijd bananen in de vriezer liggen. Ideaal voor acute zin in ijs en in zoet!

Bananen ijs
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 bananen
  • 250 gr magere kwark
  • 250 gr gemengd rood fruit
  • 2 eetlepels kokoschips
  • 1 eetlepel honing

Zo maak je het

  1. Snijd de bananen in plakjes en laat ze minimaal zes uur invriezen. Wij hebben altijd bevroren bananen in de vriezer voor acute cravings.

  2. Vlak voor het serveren hak je de bananen met de kwark en de honing in een keukenmachine tot er een dik en romig mengsel ontstaat. Je kan het nu direct eten, maar het is lekkerder om het nog even terug in de vriezer te doen, dan wordt het net iets steviger.

  3. Garneer het bananen ijs met rood fruit, stukjes kokoschips en eventueel nog een drizzle honing.

Bananen ijs

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (81 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

IJs Makkelijke recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in