Forel uit de oven

Forel uit de oven

Een forel uit de oven is makkelijker maken dan gedacht! We kunnen ons voorstellen dat zo’n grote vis je best een beetje afschrikt, want hoe maak je dat nou klaar? Voor dit recept maken we forel in de oven klaar. Dit forel recept is echt goddelijk! Een groot stuk verse vis op smaak gebracht met citroen en verse kruiden. Vis eten is gezond en de forel staat met 30 minuten op tafel! Ga jij de forel uit de oven maken?

 

Forel uit de oven
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 - 4 forellen (afhankelijk van de grootte )
  • 750 gr krieltjes
  • 500 gr groene asperges
  • 4 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • Verse tijm, oregano en rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Laat de forellen al ontschubben, ontbaarden en schoonmaken door de visboer. Spoel bij thuiskomst de forellen af en dep ze droog met een stukje keukenpapier. Bestrooi de vis aan de binnen- en buitenkant met peper en zout.

  3. Pak een grote ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier de forellen op. Snijd de citroen in schijfjes. Stop de verse kruiden en schijfjes citroen aan de binnenkant van de vis.

  4. Was de asperges en snijd de achterkantjes ervan af. Groene asperges hoef je niet te schillen. Was de krieltjes en snijd ze door de helft. Verdeel de groene asperges en aardappelen over de ovenschaal.

  5. Plet de knoflooktenen met de zijkant van een mes. Stop ze deels in de vis en deels over de ovenschaal. Besprenkel het geheel met flink wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.

  6. Zet de vis vervolgens in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 25 – 30 minuten is de vis gaar. Het leuke is dat je de forel uit de oven zo vanuit de schaal kunt serveren. Enjoy!

Forel uit de oven

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (40 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Aardappel Franse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Pasen Oven Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in