Kwarktaart in glaasje

Kwarktaart in glaasje

Ziet deze kwarktaart in glaasje er niet te leuk uit? Het aardbeienseizoen is weer volop in gang dus gingen we aan de slag met deze taart in glaasje. Het zijn zo leuke eenpersoons desserts geworden. Eigenlijk is het aardbeien cheesecake, maar dan in een glas. Met als bodem een heerlijke laag van verkruimelde bastognekoeken.

Taart in glaasje

Qua fruit kun je natuurlijk je lievelingsfruit toevoegen, maar wij vinden de combinatie van kwark en aardbeien altijd top! Maar leef je gerust uit met bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen of mango. Gaat hoe zoeter hoe beter voor jou op? Voeg dan aan deze kwarktaart in glas nog iets meer suiker toe. Voor ieder zo wat wils. Een ideaal dessert vinden wij van deze taart in glaasje. Makkelijk te maken en snel klaar! Ze moeten alleen een paar uurtjes opstijven in de koelkast, maar ze kunnen daarna wel meteen op tafel. Als dat geen smullen wordt?

Kwarktaart in glaasje
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr aardbeien
  • 250 gr volle kwark
  • 150 ml slagroom
  • 100 gr bastognekoeken
  • 50 gr kristalsuiker
  • 40 gr roomboter
  • 3 gelatineblaadjes

Zo maak je het

  1. Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of prak ze met een vork. Smelt intussen de boter in een pannetje of de magnetron. Meng de gemalen koekjes door de boter en zorg dat het een beetje plakkerig wordt. Verdeel de helft van het koekjesmengsel over de glaasjes en druk het mengsel aan met de bolle kant van de lepel.

  2. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Verdeel de helft van de aardbeien over de glaasjes.

  3. Laat de gelatine weken in koud water. Zet in de tussentijd een steelpannetje op met drie eetlepels water en laat dit warm worden. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij het pannetje. Zodra de gelatine gesmolten is zet je het vuur uit. Dit is een kwestie van seconden. Laat de gelatine iets afkoelen.

  4. Klop de slagroom stijf met de suiker en zet dit apart. Roer de kwark een beetje los en voeg eerst een lepel kwark bij de gelatine. Dan kunnen ze alvast een beetje aan elkaar wennen. Voeg dan de gelatine bij de rest van de kwark en klop het snel door, zodat er geen klontjes ontstaan. Spatel vervolgens de slagroom door de kwark en zorg dat er een romige massa ontstaat.

  5. Verdeel de helft van het kwarkmengsel over de glaasjes. Hierover doe je weer een laag koekkruimels en daarna weer een laag van het overgebleven kwarkmengsel.

  6. Verdeel de overige aardbeien over de glaasjes. Laat de kwarktaart in glaasje tenminste drie uur opstijven in de koelkast.

Kwarktaart in glaasje

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cheesecake Familie recepten Makkelijke recepten Taart recepten Aardbei Hollandse recepten Notenvrije recepten Moederdag Pasen Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in