hartig poffertje

Hartig poffertje met pesto

Een tijdje geleden plaatste ik al een andere versie van hartige poffertjes, het leuke is dat je hier heel veel variaties van hebt. Daarom nu weer een ander recept, bijna hetzelfde maar toch net even anders. Deze poffertjes zijn erg lekker bij een borrel. En ze zien er ook nog eens heel feestelijk uit. Weer eens wat anders dan een toastje of stokbroodje. Nieuwsgierig? Hier volgt het recept:

Ingrediënten voor 24 hapjes
100 gr rauwe ham
150 gr oude kaas
Pesto (Recept)
175 gr bloem
1 tl bakpoeder
2 dl melk
2 eieren
iets zout

Materialen
Poffertjespan

Bereidingswijze
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Meng het beslag met een garde goed door elkaar. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en zorg dat het beslag glad wordt zonder klonten. Rasp de kaas fijn en meng dit door het beslag.

Vet de poffertjespan in met een beetje boter of olie en giet het beslag in de daarvoor bestemde rondjes. Bak de poffertjes aan weerszijden goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen in een schaal.

Bestrijk de poffertjes met een tl pesto en leg daarop een half plakje rauwe ham. Drapeer de ham een beetje mooi op het poffertje en je hapjes zien er feestelijk uit.

hartig poffertje

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Pesto Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in