hartig poffertje

Hartig poffertje met pesto

Een tijdje geleden plaatste ik al een andere versie van hartige poffertjes, het leuke is dat je hier heel veel variaties van hebt. Daarom nu weer een ander recept, bijna hetzelfde maar toch net even anders. Deze poffertjes zijn erg lekker bij een borrel. En ze zien er ook nog eens heel feestelijk uit. Weer eens wat anders dan een toastje of stokbroodje. Nieuwsgierig? Hier volgt het recept:

Ingrediënten voor 24 hapjes
100 gr rauwe ham
150 gr oude kaas
Pesto (Recept)
175 gr bloem
1 tl bakpoeder
2 dl melk
2 eieren
iets zout

Materialen
Poffertjespan

Bereidingswijze
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Meng het beslag met een garde goed door elkaar. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en zorg dat het beslag glad wordt zonder klonten. Rasp de kaas fijn en meng dit door het beslag.

Vet de poffertjespan in met een beetje boter of olie en giet het beslag in de daarvoor bestemde rondjes. Bak de poffertjes aan weerszijden goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen in een schaal.

Bestrijk de poffertjes met een tl pesto en leg daarop een half plakje rauwe ham. Drapeer de ham een beetje mooi op het poffertje en je hapjes zien er feestelijk uit.

hartig poffertje

Gegrilde tonijn met tomatensalsa
Chocolademousse taart met sinaasappel
Bewaar
2 Comments
  • Suus

    22 december 2013 at 04:50 Beantwoorden

    Erg leuke variatie! Ben benieuwd! Ik woon in Australie en eens in de zoveel tijd komt de poffertjes pan van stal tijdens feestjes. Poffertjes zijn altijd een groot succes. Voor de kerst, die we dit jaar met vrienden vieren, verzorgen wij de amuses. Beetje Hollands, maar dan anders!

    • Pauline

      22 december 2013 at 11:08 Beantwoorden

      Ah dat is leuk zeg. Dan vind je mijn recept voor kroketten van Van Dobben vast ook heel leuk 😉 Je kunt er natuurlijk ook bitterballen van draaien.

Plaats een reactie