Appelcrumble

Appelcrumble

Een lekkere appelcrumble als toetje is altijd goed! Wij zijn dol op de combinatie van warm fruit en zoet kruimeldeeg. Met een bolletje ijs of een flinke toef slagroom erbij is het helemaal feest. Zelf appelcrumble maken is echt heel eenvoudig. Aan dit appelcrumble recept hebben we nog wat hazelnoten toegevoegd voor een extra bite. Je kan dit appelkruimel toetje ook in eenpersoons bakjes maken, maar zo’n grote schaal vol is ook heel fijn. Opscheppen maar! PS probeer ook eens deze rabarber crumble.

Appelcrumble
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 appelen (bijv. Jonagold)
  • 50 gr hazelnoten
  • 30 gr rozijnen
  • 75 gr koude roomboter
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr havermout
  • 75 gr suiker
  • 1 el kaneel
  • Snufje zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Schil de appelen en snijd ze in stukken. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Wij snijden één appelpartje in drieën. Verdeel de kaneel en één eetlepel suiker over de appeltjes en roer even om. Voeg vervolgens de hazelnoten en de rozijnen toe en laat de smaken goed op elkaar inwerken.

  3. Bereid in de tussentijd het kruimeldeeg. Snijd de boter in blokjes en doe deze in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de suiker toe en meng dit door elkaar. Het deeg moet geen massa worden, maar allemaal losse kruimels. Dit doe je door het deeg een beetje tussen je handen heen en weer te wrijven. Als laatste voeg je de havermout toe en meng dit even goed door de kruimels.

  4. Verdeel de appeltjes over een ovenschaal en kruimel het deeg over de appels heen.

  5. Bak de crumble in 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer de appelcrumble met ijs of slagroom.

Appelcrumble

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (91 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Familie recepten Makkelijke recepten Appel Havermout Hollandse recepten Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in