Tuna melt tosti's

Tuna melt tosti’s

Wij zijn hier thuis dol op tosti’s en dan ook in alle soorten en maten. Mooi egaal goudbruin gebakken casino witjes in een pan met perfect gesmolten jong belegen kaas, robuust boerenbrood uit de contactgrill met Italiaanse kazen, panini’s met zongedroogde tomaatjes en alles er tussen in. Tosti’s met extra bramenjam, homemade ketchup tot pesto! Je begrijpt dan denk wel dat wij van deze tuna melt tosti’s zeer enthousiast worden. Goh en wat heb je daar dan voor nodig? Eigenlijk ben je zo klaar, ik maak ze namelijk met een lekkere tonijnsalade uit de winkel, voeg kaas en wat bieslook toe en dan kunnen ze al in de pan (of op de grill, bbq – tostiapparaat). Oh misschien heb je geen idee waar ik het over heb! Maar een tuna melt is in Amerika een ware klassieker. Het is een sandwich met tonijnsalade en gesmolten kaas. Kijk hier voor nog meer lekkere tosti recepten.

Wil je liever geen kant-en-klare tonijnsalade gebruiken?

Wanneer je voor de tonijnsalade gaat zoals in het recept, lekker makkelijk en snel klaar, kies er dan wel eentje uit die wat grover is. Je kunt er eventueel een extra blikje tonijn doorheen mengen, zodat er nog meer tonijnsmaak aan je tuna melt komt. Of je maakt de salade zelf. Ook niet echt veel werk: blikje tonijn, wat mayonaise, rauwe rode ui in dunne plakjes en wat bieslook, eventueel een augurkje. Ik vind het lekkerder met boerenbrood te maken en een jong belegen kaas. Het liefste zou ik overal oude kaas op eten, maar dat smelt zo slecht. Aan jong belegen zit net even meer smaak dan een jonge variant (die nog beter smelt), maar hij smelt wel heel fijn. Besmeer het brood aan de buitenkanten met roomboter voor een nog lekkerder resultaat!

Tuna melt
Tuna melt tosti's
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 tosti's

  • 8 sneden brood
  • 1 bakje tonijnsalade (a 150 gr)
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje bieslook
  • 8 plakken jong belegen kaas
  • roomboter om het brood mee in te vetten

Zo maak je het

  1. Hak de bieslook fijn. Beleg 4 sneden brood met tonijnsalade, verdeel de bieslook en kappertjes over de 4 sneden brood. Leg op elk sneetje een plak kaas en dek af met nog een snee brood. Besmeer zowel de onder als bovenkant van de tosti met roomboter.

  2. Zet een pan op middelhoog vuur en bak de tuna melt tosti’s goudbruin. Draai met regelmaat om. De tosti’s zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn en de kaas mooi gesmolten is. Serveer direct.

Tuna melt
Tuna melt

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Tosti Tonijn Notenvrije recepten Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in