starbucks chocolate chip cookies

Starbucks chocolate chip cookies

Ik ben fan van Starbucks! Niet alleen van de overheerlijke mocca frappuccino’s, maar vóóral de zoete heerlijkheden die ze verkopen, kan ik maar moeilijk weerstaan. De cupcakes en brownies zijn echt over heerlijk. Maar helemaal waanzinnig lekker zijn de chocolate chip cookies. Van die lekkere grote “chewy” cookies, echt tot de laatste kruimel gaan ze op. Ik probeerde laatst al met mijn liefste glimlach het recept te onfutselen, maar dat is me helaas niet gelukt. Dan maar een eigen versie geprobeerd en ik moet zeggen, hij komt aardig in de buurt.

Ingrediënten voor 14 grote chocolate chip cookies
250 gr boter op kamertemperatuur
2 eieren
450 gr bloem
200 gr lichtbruine bastersuiker
100 gr witte basterdsuiker
1 tl vanille essence
1 tl bakpoeder
200 gr melkchocolade
iets zout

Bereidingswijze
Klop de boter samen met de witte en lichtbruine basterdsuiker en de vanille essence glad en romig. Zorg dat de suiker en boter een egale massa worden. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Laat ze volledig opnemen in de massa. Voeg als laatste de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix het geheel kort door elkaar. Hak de chocolade in kleine stukken en voeg deze als laatste toe.

Bekleedt een bakplaat met bakpapier en maak deegballetjes van ongeveer 100 gr. Maak er een platte, ronde vorm van en bak de koekjes per 6 tegelijk. Na 15 minuten op 170 graden zijn de koekjes klaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Ik ben benieuwd of je het bij één kunt laten!

starbucks chocolate chip cookies

Hartig poffertje met forel
Triple chocolate cupcakes
Bewaar
11 Comments
  • MD

    21 maart 2015 at 12:56 Beantwoorden

    Hetelucht

  • MD

    21 maart 2015 at 12:55 Beantwoorden

    Hetelucht ?

  • Amber&Noa

    7 maart 2015 at 17:53 Beantwoorden

    Wij hebben de koekjes ook gemaakt, helaas in de eerste instantie mislukt. We hebben de koekjes op een rooster de oven in gedaan. Dat kwam dus niet goed. Even een tip. Ps; we kwamen er gelukkig wat eerder achter, dus we hebben de oven schoon gemaakt, en het deeg met gesmolten chocolade weer gekneed en er alsnog koekjes van gemaakt. mvg. Amber & Noa

    • Pauline

      8 maart 2015 at 12:55 Beantwoorden

      Wat jammer om te horen. Koekjes moet je idd altijd op een bakplaat doen. Het deeg wordt eerst zachter namelijk.

  • wendy

    17 november 2014 at 12:11 Beantwoorden

    Hmmmm, net deze koekjes gebakken. Heerlijk 😉

  • Lieve

    27 oktober 2014 at 16:19 Beantwoorden

    Moet je het deeg ook nog in de koelkast doen? Dat staat namelijk niet in het recept maar meestal als ik koekjes bak moet het ook in de koelkast.

    • Pauline

      27 oktober 2014 at 19:18 Beantwoorden

      Dat is wel handig idd. Even een half uurtje laten rusten.

  • Anne

    10 mei 2014 at 17:43 Beantwoorden

    Ik weet niet of ik het een vraag of opmerking moet noemen, maar bij de ingrediënten staat 2 maal: ‘1tl bakpoeder’. bedoelt u dan 2 tl bakpoeder of heeft u het perongeluk dubbel gezet.

  • tamara

    29 april 2014 at 17:35 Beantwoorden

    Vandaag de koekjes gemaakt… helaas één grote plak koek geworden.\r\nKan dit zijn doordat ik te weinig bloem heb gebruikt? Of zou hier ook een andere reden voor kunnen zijn.\r\n\r\nIk ga het van de week nog maar een keer proberen, want de smaak was super.

    • Pauline

      29 april 2014 at 22:56 Beantwoorden

      Misschien de volgende keer het deeg langer in de koelkast leggen voordat je er koekjes van vormt.

Plaats een reactie