Chocolate chip cookies
Volgens mij was het Starbucks die de chocolate chip cookies in ons land introduceerden. Althans de homemade versie. Van die lekkere grote “chewy” cookies, echt tot de laatste kruimel gaan ze op. We hebben geprobeerd om hun recept te ontfutselen. Dat is helaas niet gelukt. Maar dit recept voor chocolat chip cookies komt aardig in de buurt. Proef het zelf maar. PS fan van Starbucks, dan vind je deze lemon loaf vast ook heel lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 14 st.
- 250 gr boter (op kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 450 gr bloem
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- 100 gr kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- 200 gr chocolade druppel (of gehakte chocolade)
- Snuf zout
Zo maak je het
Verwam de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte)
Klop de boter samen met de suiker en lichtbruine basterdsuiker en het vanille extract glad en romig. Zorg dat de suiker en boter een egale massa worden. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Laat ze volledig opnemen in de massa.
Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en mix het geheel kort door elkaar. Voeg de chocolate chips (of gehakte chocolade) toe en meng nog even kort.
Vorm balletjes deeg ter grootte van een golfbal (ongeveer 100 gr) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de chocolat chip koekjes in ongeveer 20 minuten af. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan