kokos cupcakes

Kokos cupcakes

In Amerika en Engeland zijn ze al tijden een ware hit, máár de cupcakes lijken nu ook Nederland te hebben veroverd. Lekkere luchtige cake-jes met een heerlijke topping er op, het water loopt me nu alweer in de mond! Je hebt ze in vele soorten en maten. Ik zelf heb al heel veel cupcakes gemaakt en dan met name gedecoreerd met marsepein. Maar het leek me toch ook wel leuk om wat variaties uit te proberen. Maar je kan deze kokos cupcakes ook zelf maken, is helemaal niet moeilijk. Hier volgt het recept.

Ingrediënten voor 12 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
1 tl citroenrasp
4 schijven ananas
55 gram kokos
60 ml kokosmelk
250 gram meringue botercrème

Bereidingswijze
Laat de ananas uitlekken en snij deze in kleine stukjes. Maak nu het cakebeslag: mix de boter met de suiker en de citroenrasp romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag. Spatel 35 gr kokos door het beslag en hou de rest van de kokos apart. Voeg de uitgelekte ananas toe aan het beslag. Doe het beslag in cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.
Maak de merinque botercrème volgens het recept en mix de kokosmelk beetje bij beetje door de crème. Zorg dat de kokosmelk goed in de massa opgenomen wordt.
Als de cupcakes afgekoeld zijn, smeer je een bolletje van de crème op de cupcake. Deze bestrooi je vervolgens met kokos. Een echte tropische verrassing!

kokos cupcakes

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

2.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in