Citroen bavarois

Citroen bavarois

Soms kun je met weinig ingrediënten zoiets lekkers maken, zoals deze citroen bavarois. Wij houden echt van desserts! Als we uit eten gaan, kijken we vaak als eerste op de dessertkaart. Een bavarois is één van de nagerecht waar we echt dol op zijn. Zelf bavarois maken is echt heel gemakkelijk! Als je niet zo van zwarte toetjes houdt, dan is dit bavarois recept ideaal. De citroen bavarois is lekker fris en luchtig. Een fruitige afsluiting van een heerlijke maaltijd!

Citroen bavarois
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr volle kwark
  • 200 ml slagroom
  • 75 gr kristalsuiker
  • 4 amandelkoekjes
  • 2 citroenen (biologisch)
  • 2 blaadjes gelatine

Zo maak je het

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Rasp en pers één van de citroenen uit.

  2. Verwarm de citroenrasp en -sap samen met de kristalsuiker in een steelpannetje. Als de suiker opgelost is, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één toe. Roer het mengsel goed door en laat dit een beetje afkoelen.

  3. Klop in de tussentijd de slagroom stijf.

  4. Doe de kwark in een kom en voeg het afgekoelde citroenmengsel toe. Meng dit goed door elkaar. Het lijkt eerst te gaan schiften, maar blijf roeren met een garde. Als het mengsel één glad geheel is geworden, spatel je voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.

  5. Verdeel de citroen bavarois over vier glazen en laat minstens drie uur opstijven in de koelkast.

  6. Snijd de overgebleven citroen door de helft. Maak van de ene kant met een zesteur sliertjes van de citroenrasp en snijd de andere helft in schijfjes. Garneer de citroen bavarois met de citroen en de amandelkoekjes.

Citroen bavarois

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (70 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Hollandse recepten Kerst Moederdag Pasen Vegetarische recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in