citroen bavarois

Frisse citroen bavarois

Ik ben echt een toetjesmens. Als ik uit eten ga, werp ik vaak meteen een blik op de dessertkaart. Meestal kan ik niet kiezen uit alle heerlijkheden. Daar heb ik nu een slim trucje voor bedacht, ik zorg dat vriendlief een ander dessert kiest, zodat ik daar ook nog een hapje van kan proeven. Ik ben echt gek op ijs, taarten en mousses. Vooral ijs, daar kan je me ‘s nachts voor wakker maken. Als je niet heel erg van zware toetjes houdt, dan is dit een lekker recept. De bavarois is lekker fris en luchtig. Een fruitige afsluiting van een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
sap van 1 citroen (ongeveer 0,8 dl)
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 blaadjes gelatine
300 gram kwark
125 ml slagroom

Bereidingswijze
Laat de gelatine weken in koud water. Pers de citroen uit en verwarm het sap samen met de suiker en de vanillesuiker. Als de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één toe. Roer het mengsel goed door en laat dit een beetje afkoelen.
Klop in de tussentijd de slagroom stijf met een mixer.
Doe de kwark in een kom en voeg de afgekoelde citroensap toe. Meng dit goed door elkaar. Het lijkt eerst te gaan schiften, maar blijf roeren. Als het mengsel één glad geheel is geworden, spatel je voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.
Laat de bavarois opstijven in de koelkast.

citroen bavarois

Kokos cupcakes
Kip in sojamarinade
Bewaar
7 Comments
  • Laura

    27 maart 2016 at 23:07 Beantwoorden

    Lekker fris, en licht van smaak. Leuk receptje, dankjewel!

  • peter meijs

    5 januari 2016 at 19:04 Beantwoorden

    sap van 1 citroen (ongeveer 0,8 dl) moet dit niet 8 cl zijn?

  • Déwi

    22 december 2015 at 11:06 Beantwoorden

    Hey Pauline!\r\nIk wil de bavarois graag gebruiken in een taart (de lemon merinque pie van Holtkamp, vast niet onbekend haha)\r\nmaar moet ik de bavarois dan laten opstijven op de taartbodem? of eerst laten opstijven en daarna over de taartbodem verdelen? \r\nIk hoor graag van je!!\r\nGroetjes, Déwi

    • Pauline

      22 december 2015 at 15:45 Beantwoorden

      Ik zou het in de bodem laten opstijven. Want dan heb je een mooi laagje. Eenmaal stijf is het toch wat minder glad van structuur en minder makkelijk te verdelen.

  • Miranda

    25 juli 2015 at 18:16 Beantwoorden

    Superlekker en erg makkelijk!!!

  • pien

    18 september 2014 at 09:01 Beantwoorden

    Wat een heerlijke frisse citroenbavarois. Erg veel complimenten gekregen.

  • Ieke

    22 december 2013 at 14:30 Beantwoorden

    Lijkt me erg lekker, en lekker licht. Heb besloten dat dit mijn dessert wordt voor kerstavond, en je mango-kokos taart voor eerste kerstdag! Can’t wait! Heel erg bedankt voor het delen van je recepten!

Plaats een reactie