American Pancakes

American Pancakes met blueberries

Soms heb je van die dingen op je lijstje staan die je nog wel eens wilt maken. American Pancakes stonden al een tijdje op mijn lijstje en vandaag was het zover, ik heb ze gemaakt! American Pancakes zijn dikke, luchtige pannenkoekjes die in Amerika vaak als ontbijt gegeten worden. Meestal worden ze gegeten met blauwe bessen en maple sirup. Als ontbijt lijkt mij dit nogal zwaar op de maag liggen dus ik heb ze voor de lunch gemaakt. Het beslag is veel dikker dan bij normale pannenkoeken en iets zuurder door de karnemelk. Ik vond de pancakes echt lekker en luchtig én helemaal lekker met een beetje stroop erop. Wil jij ze ook maken? Hier volgt het recept.

Ingrediënten voor 10 pancakes
130 gr bloem
2 tl bakpoeder
1 ei
2 dl karnemelk
20 gram boter
100 gram blauwe bessen
iets zout
snufje poedersuiker

Bereidingswijze
Laat de boter smelten in een pannetje of in de magnetron. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en zeef dit. Klop in een andere kom met een garde het ei los samen met de karnemelk. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en roer totdat er een glad beslag is ontstaan. Roer vervolgens de gesmolten boter erdoor en laat deze goed opnemen in het beslag. Voeg als laatste de blauwe bessen bij het beslag.
Doe een beetje boter in een grote koekenpan en doe 1 el beslag per pancake in de pan. Afhankelijk van de grootte van je pan, kan je er 2 of 3 tegelijk bakken. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin, dit duurt ongeveer 4 minuten. Serveer de pancakes met stroop of poedersuiker.

American Pancakes

Witte chocolademousse
Vloerbrood met tonijn en cheddar
Bewaar
13 Comments
  • Annemarie

    25 mei 2016 at 09:45 Beantwoorden

    Hoeveel pannenkoekjes gaan er (ongeveer) uit?

    • Annemarie

      25 mei 2016 at 09:46 Beantwoorden

      Oh, ik zie het al! 😉

  • chantal

    3 januari 2016 at 19:12 Beantwoorden

    hoeveel eet je er per persoon??

  • Tdb

    12 december 2015 at 10:44 Beantwoorden

    De 2 el bakpoeder is denk ik teveel. Ik heb ze net gemaakt en je houdt een ijzerachtig nasmaak na elke pannenkoek.

  • Jonneke

    11 juli 2015 at 09:23 Beantwoorden

    Ik maak Amerikaanse pancakes ook anders: het beslag mag juist best wat klontjes hebben. Wanneer je te lang mixt, worden de pancakes taai.

  • Nienke

    7 maart 2015 at 16:11 Beantwoorden

    Net gemaakt als lunch. Echt heerlijk! Ze leken wel een beetje blauw Door het sap van de bessen. Haha

  • Marjan

    27 oktober 2014 at 22:13 Beantwoorden

    Kan je het beslag de avond ervoor bereiden en in de koelkast bewaren?

    • Pauline

      28 oktober 2014 at 19:37 Beantwoorden

      Ja dat kan wel. Ik zou alleen het bakpoeder dan de volgende ochtend toevoegen.

  • Michell de bruijn

    24 augustus 2014 at 19:55 Beantwoorden

    Kan het ook met gewone of soja melk?

  • T♡R

    1 juni 2014 at 10:39 Beantwoorden

    Ik maak pancakes heel anders. Eigeel en eiwit scheiden eiwit opkloppen en dan door de rest mengen waardoor je van die hele dikke luchtige pancakes krijg. Maar dit was ook zo lekker! Heb ze net op Heerlijk met die bosbessen! Zou dit ook kunnen met amandelmeel?

Plaats een reactie