Cakerol met botercreme

Vroeger moest ik altijd 12 km fietsen naar school, 12 km heen en 12 km terug. Door weer en wind want naar school gebracht worden met de auto, was niet stoer. Van zo’n barre fietstocht kreeg ik altijd enorme trek, lekkere trek. Ik woonde in een heel klein dorpje met een heel klein schattig supermarktje. Daar kocht ik dan vaak een cakerol, de suikers deden me dan weer goed. Om dat gevoel van vroeger weer even terug te krijgen, ben ik de keuken in gegaan. Deze cakerol is alleen veel lekkerder dan die kunstmatige uit de supermarkt.

Ingrediënten voor 16 plakjes
4 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
1 tl citroenrasp
200 gram frambozenjam
250 gram meringue botercrème (Recept)

Bereidingswijze
Klop de eieren met de suiker, de citroenrasp en de vanillesuiker totdat ze schuimig en luchtig zijn. Mix de eieren ongeveer 10 minuten. Spatel de gezeefde bloem en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en giet het mengsel op de bakplaat. Verdeel het beslag over de bakplaat zodat de gemiddelde dikte ongeveer 1 cm bedraagt. Bak de cake af in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Leg een theedoek klaar en bestrooi deze met kristalsuiker. Stort de cake op de theedoek en rol de cake voorzichtig op. Laat de cake zo afkoelen.
Als de cake afgekoeld is, bestrijk je deze met een laagje frambozenjam, daar bovenop smeer je een laagje merinque botercrème. Vervolgens rol je de cake weer op en bestrooi je deze met poedersuiker. Nu kan je er plakjes van snijden.

cakerol

Voor de variatie is het lekker om de frambozenjam te vervangen voor lemoncurd. Heerlijk fris.

Kip in sojamarinade
Canneloni met spinazie

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

3 Comments
 • Lwaxana

  4 mei 2015 at 11:47 Beantwoorden

  Ik had een vraagje, ik heb thuis biscuit mix staan, speciaal voor als je taarten gaat maken, maar zou ik die mix hier ook voor kunnen gebruiken?
  Ik ben bang dat die misschien te stevig is, en ik hem dan niet zou kunnen rollen, of dat de cake laag dan zal breken?

 • maartje

  24 oktober 2014 at 17:46 Beantwoorden

  een vraagje over de cake rol.

  ik heb deze ook een keer gemaakt maar toen deze klaar was, zat ik te twijfelen of ik deze het beste kon bewaren in de koelkast of buiten de koelkast.

  ik had de cakerol gemaakt met een laagje jam daarop een laagje monchou gemengd met slagroom en kleine stukjes verse frambozen…

  Ik had een stukje aan mijn zus gegeven en ze had hem in de koelkast gelegd waardoor de cake wat zachter was geworden…

  Ik zit dus te twijfelen in de koelkast of buiten de koelkast?

  ps deze cake rol was echt super lekker!! alleen maar positieve reacties misschien iets voor jou

  • Pauline

   24 oktober 2014 at 18:43 Beantwoorden

   Wat leuk en lekker. Je moet hem wel in de koelkast bewaren, vanwege de zuivel die er in zit. Of meteen helemaal opeten natuurlijk 😉

Geef een reactie