cakerol

Cakerol met botercreme

Een cakerol aten we vroeger heel vaak. Zo’n kant en klare uit de supermarkt. Maar zelf een cakerol maken is ook heel leuk om te doen. En helemaal niet zo ingewikkeld. Je bak eerst een biscuit, wat je na het bakken meteen oprolt in een schone theedoek. Eenmaal afgekoeld kan je hem vullen. Dit kan met jam en slagroom, met creamcheese frosting of zoals wij gedaan hebben met botercrème. Versier hem eventueel met fruit voor een extra feestelijk toetje. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Zin om nog meer te bakken? Bekijk hier al onze bakrecepten.

cakerol
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

Lekker met

  • Vers rood fruit

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte). Maak de meringue botercrème volgens het recept.

  2. Mix de eieren met de suiker, de citroenrasp en de vanillesuiker in ongeveer 10 minuten luchtig en schuimig.

  3. Spatel de gezeefde bloem en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en giet het mengsel op de bakplaat. Verdeel het beslag over de bakplaat zodat de gemiddelde dikte ongeveer 1 cm bedraagt. Bak de cake af in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  4. Leg een theedoek klaar en bestrooi deze met kristalsuiker. Stort de cake op de theedoek en rol de cake voorzichtig op. Laat de cake zo afkoelen.

  5. Als de cakerol afgekoeld is, rol je hem voorzichtig uit.  Bestrijk deze met een laagje frambozenjam, daar bovenop smeer je een laagje merinque botercrème. Vervolgens rol je de cake weer op en bestrooi je deze met poedersuiker. Garneer eventueel met vers rood fruit en snijd vervolgens in plakjes.

biscuitrol

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (31 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten Familie recepten Kinderrecepten Taart recepten Hollandse recepten Kerst Moederdag Pasen Vaderdag Valentijn Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in