cake pops

Cake Pops

Diegene die mij kennen weten dat ik naast koken nog een hele grote hobby heb: het maken van taarten en cupcakes. Hier besteed ik heel veel uurtjes aan en naast het feit dat het er erg mooi uit ziet zijn de taarten ook super lekker. Ik ben ook aangesloten bij een forum en daar kwam ik cake pops tegen. Ze zien er super leuk uit en ze smaken ook nog eens heerlijk. Hierbij het recept:

Ingrediënten voor 15 cake pops
200 gram cake
40 gram roomboter
40 gram poedersuiker
1 tl vanille extract
200 gram witte chocolade
Evt. suikerstrooisels

Bereidingswijze
Maal de cake fijn in de keukenmachine totdat er fijne kruimels zijn ontstaan. Mix de zachte roomboter met de poedersuiker en het vanille extract voor ongeveer 10 minuten. Het mengsel moet bijna wit worden en er glad en romig uit zien. Voeg de botercrème beetje bij beetje door de cake kruimels totdat hier een deeg ontstaat waar je balletjes van kan draaien.

Maak kleine balletjes van ongeveer 15-20 gram en laat deze opstijven in de vriezer. In de tussentijd smelt je de witte chocolade au bain marie, zorg ervoor dat het niet te heet wordt, anders smelt de chocolade niet goed.

Haal de balletjes uit de vriezer en doop ze in de witte chocolade. Laat de balletjes even uitlekken en bestrooi ze met suikerstrooisels.

Voor een smaakje zou je ook jam of chocoladepasta door het deeg kunnen mengen. Als ze klaar zijn zien ze er zo uit.

cake pops

Je kan de balletje ook op een stokje doen, dan heb je cake lollies. Ik heb hier de witte chocolade gekleurd met roze kleurstof van Wilton.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten Koekjes recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in