lasagne bolognese

Lasagne bolognese met bechamelsaus

Ohh I love lasagne bolognese! En dan vooral met veel kaas en zelfgemaakte bechamelsaus. Kijk ik ben opgegroeid met AVG, elke dag gekookte aardappelen, gekookte groentes en een stukje vlees. Oh en af en toe nasi of bami en macaroni uit een pakje. De lasagne bolognese van Honig kwam later op het menu en stiekem vond ik dat toen al om te smullen. Mijn moeder was alleen niet zo’n held in de keuken en meestal was het meer lasagne soep, maar de smaak was desalniettemin goed.

Nu maak ik mijn lasagne vaak zelf. En dit lijkt heel ingewikkeld maar dat valt echt reuze mee. Het is ook ideaal als je eters krijgt. Je maakt een lekkere grote schaal vol en zet dit van te voren al klaar. Met een lekkere salade en wat stokbrood er bij, heb je zo een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten voor 4 personen
350 gram rundergehakt
500 ml gezeefde tomatensaus
2 grote uien
1 1/2 paprika
1 courgette
200 gram kastanjechampignons
6 plakjes salami
1 bol buffel mozzarella
250 gram lasagnebladen
1 zakje geraspte kaas
25 gram boter
25 gram bloem
300 ml volle melk
2 tenen knoflook
2 tl Provençaalse kruiden
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes.

Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes van ongeveer een 0,5 bij 0,5 cm.

Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.

Voeg de overige groentes toe en bak deze mee.

Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is.

bechamelsaus maken

Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is. Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt.

Snij de mozzarella in plakken.

Begin nu met het vullen van de ovenschaal: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, bladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, bladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas.

Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Buon appetito!

lasagne bolognese

 

Chocolade bom
Chocolade truffels
Bewaar
44 Comments
  • Marike Rozendaal-de Knegt

    13 maart 2017 at 19:25 Beantwoorden

    Genoten van deze heerlijke lasagne. Zelfs de kinderen vonden dit smullen.

  • Savannah

    24 februari 2017 at 18:45 Beantwoorden

    Vandaag de lasagne gemaakt en net opgegeten. Echt super lekker vooral met dat laagje salami😁. Deze gaan we zeker vaker maken!

  • Sarika

    24 februari 2017 at 10:51 Beantwoorden

    Hoi pauline. Als ik het van te voren klaar maak. Doe ik dan al echt het bechamel saus erover enz? Zodat ik het echt alleen in de oven hoef te schuiven?:)

    Groetjes

  • Monique

    16 november 2016 at 21:30 Beantwoorden

    Ik heb het gemaakt, en echt alles gedaan zoals beschreven maar zo flauw. Extra zout eh Italiaanse kruiden, het mocht niet baten. Heb het ook vaak flauw met pasta waar zit dit m toch in?

    • Annika

      17 november 2016 at 11:17 Beantwoorden

      Hmm, dat is vreemd. Ik vind het zelf niet flauw van smaak. Maak je sauzen altijd zelf of gebruik je ook wel eens pakjes? In de laatste zitten namelijk veel smaakversterkers en heel veel zout. Het kan dan zijn dat als je zelf de saus maakt, dat het flauw lijkt, omdat je de ‘pakjes’ smaak gewend bent.

  • Esther

    29 september 2016 at 20:06 Beantwoorden

    Vanavond voor het eerst deze lasagne gemaakt en was super lekker!\r\nDit word een blijvertje!\r\nDank voor het recept!

  • Gemma

    22 september 2016 at 10:07 Beantwoorden

    Gisteren de lasagne gemaakt,echt heerlijk, ik heb ook een potje rode pesto toegevoegd, ( bedankt tineke voor de tip) zeker voor herhaling vatbaar, volgende keer zal ik wel een grotere ovenschaal gebruiken, ik had wat lasagne bladen over.\r\n\r\nBedankt Pauline, ik ga zeker meer van je recepten maken!

  • Michaela van Lith

    12 augustus 2016 at 08:29 Beantwoorden

    Kun je deze lasagne ook invriezen? Wil morgen eigenlijk een dubbele portie maken en er dan 1 invriezen. \r\n\r\nGroetjes Michaela

  • Mila

    22 juli 2016 at 12:12 Beantwoorden

    Dit ga ik vanavond maken. Alleen heb ik een ovale schaal, kan ik dan puzzelen met de lasagnebladen of is dat geen optie :o\r\nGr mila

  • Mireille

    11 mei 2016 at 12:22 Beantwoorden

    Gisterenavond gemaakt en alles op, super lekker recept Pauline

  • Irma

    5 april 2016 at 19:48 Beantwoorden

    Bedankt voor het delen. De smaak is prima maar bij mij toch nog te nat. Ik vrees dat het aan de hoeveelheid lasagnebladen ligt die ik gebruik in combinatie met de schaal. Wat voor lasagnebladen gebruik jij als ik vragen mag? Die van Honig zijn geribbeld en zijn lastig op maat te maken om ze passend in de schaal te doen of ik zou ze moeten voorkoken?

    • Pauline

      6 april 2016 at 18:24 Beantwoorden

      Ik heb meestal de volkoren bladen van Grand Italia. Het is wel altijd zo dat de lasagne een dag later nog steviger is. Misschien een dagje wachten dus 🙂

      • Irma

        27 april 2016 at 11:32 Beantwoorden

        Vanavond in de herkansing… Ik laat de bladen even in kokend water liggen dat bevalt me beter. Verder een heerlijk recept.

  • Agnes

    29 februari 2016 at 16:59 Beantwoorden

    Heb deze lasagne inmiddels een paar keer gemaakt. Heel erg lekker! Je kunt er ook goed mee variëren.

  • Pascalle

    28 februari 2016 at 16:38 Beantwoorden

    Heerlijk recept en al een paar keer met succes gemaakt.\r\nZou ik de lasagna ook de avond van tevoren klaar kunnen maken?

    • Pauline

      1 maart 2016 at 13:35 Beantwoorden

      Ja dat kan heel goed. Daar wordt hij zelfs nog lekkerder van.

  • Pascalle

    28 februari 2016 at 15:55 Beantwoorden

    Een heerlijk recept, ik heb hem al een paar keer met succes gemaakt.\r\nZou ik de lasagna ook een dag van tevoren zo kunnen klaarmaken, dat het de volgende dag alleen nog de oven in hoeft?

  • Sanne

    29 november 2015 at 10:11 Beantwoorden

    Deze lasagne staat sinds een paar maanden op ons menu. Hij bevalt zo goed! Zelfs mijn man vindt het lekker en hij is een vrij lastige eter

  • D

    23 november 2015 at 19:15 Beantwoorden

    Zou je misschien wat specifieker kunnen zijn wat betreft het zakje geraspte kaas? Want ik zie zakjes van zowel 150 gram, als 175 gram, 200 gram, 300 gram en zelfs 500 gram.

  • marjawijker@live.nl

    16 november 2015 at 17:48 Beantwoorden

    Deze lasagne is de lekkerste die ik tot nu toe gemaakt c.q. gegeten heb! Bedankt, ook namens man en kids!

  • Haitske

    30 oktober 2015 at 14:37 Beantwoorden

    Zonder peper en zout is ie ook heerlijk! Door de kaas is het al zout genoeg! Maar smaakt naar de echte lasagne! Heerlijk echt waar☺. Fijne recepten om de “echte” zo goed als na te kunnen maken…en met een beetje van mezelf ?. Ik gebruik er ook nog tomatenpuree bij nl.

  • Suzanne

    14 september 2015 at 16:13 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nGisteravond deze lasagne gemaakt en wat was het heerlijk zeg, ook manlief en kinderen waren enthousiast!! Nu dus een goed excuus gevonden om nooit weer de doosjes met mix voor lasagnesaus van Honig te kopen 😀 \r\nIk ben blij!\r\n\r\nGroetjes Suzanne

  • Ilse

    4 augustus 2015 at 18:52 Beantwoorden

    Vanavond voor het eerst lasagne gemaakt volgens dit recept (zonder salami). Heeeeeeeeeerlijk! Bedankt voor het delen van dit recept.

  • Ilse

    4 augustus 2015 at 18:51 Beantwoorden

    Vanavond voor het eerst lasagne gemaakt volgens dit recept (zonder salami). Heeeeeeeeerlijk! Bedankt voor het delen van dit recept.

  • Tineke

    26 juni 2015 at 18:57 Beantwoorden

    Heerlijke lasagne, Nu al mijn favoriete recept. Ik doe bij de uien ook nog twee teentjes knoflook en ook nog een (klein) potje pesto door de tomatensaus voor wat extra smaak. Hij staat nu voor de vierde keer in korte tijd in de oven.

    • Janneke rump

      3 augustus 2015 at 16:17 Beantwoorden

      Pauline, wat bedoel je met tomatensaus in de lasange.\r\nWil het graag maken lijkt me heerlijk.\r\nGroetjes janneke

      • Pauline

        3 augustus 2015 at 23:43 Beantwoorden

        Dat heet passata en zit in een kartonnen verpakking. Je vind het in de supermarkt.

  • Maaike

    10 april 2015 at 16:23 Beantwoorden

    Dank voor de tip!

  • Maaike

    7 april 2015 at 20:41 Beantwoorden

    Hoe kun je de lasagne het beste opwarmen als je hem van tevoren maakt? Dat doe ik altijd fout zucht…

    • Pauline

      8 april 2015 at 14:18 Beantwoorden

      afgedekt in de oven op 180 graden, een minuut of 15. Of gewoon in de magnetron, dat kan ook.

  • Mirjam

    26 maart 2015 at 16:09 Beantwoorden

    Mijjn dochter heeft net een stukje op en vindt hem heerlijk. Voor herhaling vatbaar, zei ze. Vanavond gaan wij de lasagna eten.

  • Sháron

    18 maart 2015 at 18:03 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIk maak deze Lasagne nu voor de vierde keer, maar ik vroeg me af of je de Lasagne ook met Chorizo kan maken. Ik ben namelijk bang dat de smaak van de Chorizo dan te veel gaat overheersen. Is dit mogelijk? Of raad je het af?\r\n\r\nGroetjes,\r\n\r\nSháron.

    • Pauline

      19 maart 2015 at 19:38 Beantwoorden

      Ja dat kan wel hoor. Het is qua sterkte wel vergelijkbaar met salami, dus dat gaat wel. Enjoy!

  • Susan

    2 maart 2015 at 11:15 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIs deze lasagne ook te maken zonder de bechamelsaus of zal hij dan te droog zijn?

  • Kirsten

    4 januari 2015 at 17:59 Beantwoorden

    Een heerlijke gevulde lasagne!!\r\nLang gezocht naar een alternatief voor de lekkere saus uit het Honig pakje, deze is echt de lekkerste tot nu toe!

  • Patty

    4 december 2014 at 20:33 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt en het was echt heerlijk! Zelf nog wat bloemkool er aan toe gevoegd en verse lasagne bladen gebruikt. Wel iets eerder uit de oven gehaald, omdat die hier en daar een beetje zwart werd, maar de smaak was top!

  • claudia

    12 augustus 2014 at 08:17 Beantwoorden

    Wat een fantastisch recept

  • Judith

    25 januari 2014 at 20:42 Beantwoorden

    Net de lasagne gegeten, erg lekker! Deze gaan we zeker vaker maken!

Plaats een reactie