Chocolade bom

Chocolade bom

Met deze taart steel je echt de show. Hij ziet er niet alleen fantastisch uit, hij is ook nog enorm lekker. Ik heb hier al menig vrouwen, maar ook mannen, blij mee gemaakt. Qua vulling kan je variëren, ik heb zelf voor een frisse vulling gekozen, super lekker bij de donkere chocolade.

Ingrediënten voor een boltaart voor 10 personen
4 eieren
120 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
iets zout
500 ml slagroom
300 gram pure chocolade
250 gram aardbeien
4 blaadjes gelatine
1 pot aardbeienjam

Chocolade bom

Bereidingswijze
Maak eerst het beslag voor het biscuit: klop de eieren met de suiker en 1 zakje vanillesuiker voor ongeveer 10 minuten. De massa moet erg schuimig zijn. Spatel met een pollepel de gezeefde bloem, maïzena en het zout door de eieren. Smelt 50 gram chocolade, laat deze iets afkoelen en meng dit voorzichtig door het mengsel. Vet een vorm in met boter en bestuif deze met bloem. Ik heb een blanda schaal van de IKEA gebruikt van 20 cm. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 160 graden en bak het biscuit in ongeveer 30 minuten gaar. Het biscuit is gaar, als je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt. Verleng anders de baktijd.

Kook de helft van de slagroom, als deze kookt haal je de pan van het vuur en laat je de resterende chocolade hier in smelten. Laat het mengsel afkoelen. Het hoeft niet helemaal koud te zijn, het mengsel moet nog goed vloeibaar zijn. Giet de chocoladeroom in een maatbeker.

Voor de vulling, laat de gelatine weken in koud water. Ontkroon de aarbeien en verwarm deze met een eetlepel jam en een zakje vanillesuiker. Als de aarbeien warm zijn,kan je ze glad pureren met een staafmixer. Voeg vervolgens de gelatine toe en laat deze oplossen in het mengsel. Laat het mengsel goed afkoelen. Klop de resterende slagroom stijf en spatel het afgekoelde aardbeienmengsel door de slagroom. Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Als het biscuit klaar is, laat je deze afkoelen. Snij de afgekoelde taart in 3 delen, je snijdt de taart twee keer door. Op de onderste laag, smeer je een royale laag aardbeienjam. Op de bovenste laag, verdeel je de aardbeienmousse. Zorg dat de randen goed aansluiten en smeer een dun laagje van de mousse over de hele taart heen. (Op de foto heb ik botercrème gebruikt, maar het idee is hetzelfde)

Zet de taart op een verhoging (klein bakje) met daaronder een bord en giet de chocoladeroom over de taart. Het resterende deel wat op het bord belandt doe je terug in de maatbeker en giet je nogmaals over de taart. Laat de taart opstijven in de koelkast en je pronkstuk is klaar om opgegeten te worden.

Chocolade bom

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Taart recepten Chocolade Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in