yoghurt panna cotta

Yoghurt Panna Cotta met Mango

Ik ben echt een toetjesmens. Ik zorg er dan ook altijd voor dat ik nog een gaatje over houdt voor het dessert. De yoghurt panna cotta is lekker fris van smaak en de combinatie met vers fruit is erg lekker. Je kan hierin ook veel verschillende variaties maken, in de zomer maak ik deze panna cotta vaak met verse aardbeien. Alleen daar is het nu niet echt het seizoen voor, dus heb ik gekozen voor Mango.

Dit is ook een lekker nagerecht voor kerst. Je kunt het namelijk heel goed een dag van te voren maken. En dat scheelt weer kerststress op de dag zelf. De rode vruchten coulis  bewaar je dan apart en giet je er op het laatst over.

Ingrediënten voor 4 personen
150 ml slagroom
300 gram griekse yoghurt
80 gram suiker
1 tl vanille essence
4 blaadjes witte gelatine
1 rijpe mango
200 gram rood fruit
2 el poedersuiker

Bereidingswijze
Kook de rode vruchten samen met de poedersuiker en 2 el water ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje. Druk het mengsel door een zeef en laat de coulis afkoelen. Breng het evt. naar wens nog op smaak met wat extra suiker.

Laat de gelatine weken in ruim water. Kook de slagroom, de suiker en vanille essence voor ongeveer 4 minuten totdat de suiker helemaal opgelost is. Je mag geen korreltjes van de suiker meer voelen. Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes er door heen en zorg dat deze volledig oplossen in de massa. Zet het mengsel in een bak ijswater en laat het afkoelen totdat het lobbig is.

Schil de mango, verwijder de pit en snij de vrucht in blokjes. Verdeel de blokjes mango over 4 glaasjes.

Klop de yoghurt los en luchtig en voeg beetje bij beetje de afgekoelde slagroom toe. Goed roeren zodat het 1 geheel wordt. Giet het mengsel op de mango en laat dit 2 1/2 uur koelen totdat de pudding stijf geworden is. Als de toplaag stevig is, giet je een beetje rode vruchten coulis op de massa en zet het vervolgens terug in de koelkast of serveer het direct.

yoghurt panna cotta

Italiaanse salade
Courgettesoep met geitenkaas crème
Bewaar
8 Comments
  • Annika

    20 december 2015 at 10:04 Beantwoorden

    Ik blijf maar complimenten geven haha Maar deze was ook erg goed gelukt! Had alleen een klein beetje aardappelzetmeel bij de coulis gedaan om het iets dikker te maken.

  • André

    8 november 2015 at 14:36 Beantwoorden

    Dit heb ik zaterdag gemaakt voor eters maar omdat ik de smaak van de mango niet zo lekker vind heb ik de mango vervangen voor perzik en door het mengsel van yoghurt en room heb ik 2 el Grand Marinier gedaan. \r\nNiets dan lof.\r\nEcht heerlijk

  • carolijn

    21 oktober 2014 at 08:52 Beantwoorden

    Ideaal recept om van te voren klaar te maken! super!\r\nkun je de yoghurt en het slagroommengsel ook gewoon met de mmixer op een lage stand door elkaar mengen?

  • anouchka

    11 maart 2014 at 10:35 Beantwoorden

    Kun je dit toetje ook een aantal dagen van te voren maken en invriezen?

    • Pauline

      11 maart 2014 at 18:14 Beantwoorden

      Je kunt het wel invriezen maar dan krijg je frozen yoghurt, wat ook heel lekker is trouwens 🙂

  • M vd heuvel

    22 december 2013 at 11:57 Beantwoorden

    Kan ik de vanille essence vervangen? Krijg deze niet gevonden bij de ah. Dank voor je reactie

    • Pauline

      22 december 2013 at 20:23 Beantwoorden

      Ja hoor, het lekkerste is het merg van een vanille stokje toevoegen. En anders kun je het ook weglaten, is geen probleem.

  • Barbara

    15 december 2013 at 18:12 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk, ik ga het maken voor het kerstdiner!

Plaats een reactie