courgettesoep

Courgettesoep met geitenkaas crème

We hadden heerlijk lopen struinen op een kerstmarkt hier in de buurt. Leuk om alvast in de stemming te komen met al die lichtjes en kerstversiersels. Het was alleen wel erg koud en bij thuiskomst konden we wel een opwarmertje gebruiken. En wat is dan lekkerder dan een kop courgettesoep, lekker met vers gebakken brood erbij.

Ingrediënten voor 1 1/2 liter soep
1 1/2 courgette
1 grote ui
2 bouillonblokjes
75 ml slagroom
60 gram geitenkaas
2 tenen knoflook
1 1/2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
Peper en zout
Laurier
Foelie

Bereidingswijze
Snij de courgette in plakjes en fruit deze aan in wat boter samen met de gesnipperde ui en de knoflook. Voeg de droge kruiden (behalve peper en zout) toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens een liter water toe en de 2 bouillonblokjes en laat dit ongeveer 20 minuten koken.

In de tussentijd bereid je de geitenkaascrème: doe de geitenkaas en ongeveer 30 ml slagroom in een blender en mix dit tot een gladde crème.

Als de courgettes zacht zijn, verwijder je de foelie en de laurier. Pureer de soep tot een gladde massa met een staafmixer. Voeg de resterende slagroom toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

Voeg voor het serveren een el van de geitenkaascrème toe aan de soep.

Eet smakelijk!

courgettesoep

ingredient courgette

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Courgette Geitenkaas Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in